avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara achitata partial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara achitata partial

Se poate face plangere penala impotriva celui care achita doar o parte din pensia alimentara, dupa cum ii convine? E adevarat, achita lunar, dar cumuland aceste sume, reiese ca pentru ultimele 2 luni nu a achitat nimic.
In plus, este titularul alocatiei celor doi copii, pe care o primeste de la postas. Se foloseste de acesti bani si ii vireaza, la fel, cand are chef.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: merda , utilizator 17:38, 28 Mai 2010
Este vorba de nerespectarea hotararii judecatoresti. Daca o achita direct dvs. nu puteti dovedi, iar daca o trimite prin mandat postal poate fi tras la raspundere.
Probabil , nu este angajat din moment ce nu i se face poprire din salariu de La unitatea la care lucreaza. Daca ar fi asa, s/ar retine exact cat s/a stabilit prin sentinta si vi s/ar trimite cu mandat dvs. la domiciliu.
Presupun ca v-ati referit la pensia alimentara. In urma hotararii( procesul pe fond) i se pusese poprire pe salariu. Si-a dat demisia, s-a angajat part-time, a deschis proces pentru diminuarea pensiei si a obtinut o reducere de 50% (conform adev de salariat), dar nu i s-a mai pus poprire.Iar alocatia copiilor, o primeste de la postas si mi-o vireaza in cont, dar cu multa intarziere si nu mereu toata suma.
Ma intereseaza daca as putea sa-l reclam pentru ca nu achita total pensia alimentara.
Multumesc.
Chiar daca a cerut reducerea pensiei, acest lucru s/a stabilit tot printr/o hotarare judecatoreasca, pe care nu o respecta , dupa cum spuneti.
Puteti face acest lucru, dar cum spuneam, trebuie sa si dovediti ca nu achita intreaga pensie (cea redusa de instanta). NU ati spus daca va da suma de banii direct dvs., sau daca o trimite prin mandat postal. Daca v-o da direct dvw, poate sa sustina ca v/a dat intreaga pensie. Cum dovediti? NU cred ca v/o da cu chitanta. Daca o trimite prin mandat postal, este bine, ca puteti sa faceti dovada cu acele mandate, ca nu o achita in intregime, respectiv cuantumul dispus de instanta prin ultima sentinta.
Daca ati divortat, iar copii va sunt incredintati, puteti in baza sentintei de divort, sa solicitati dvs primirea alocatiei.
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
Procesul inca nu s-a incheiat.Probabil o sa urmeze un recurs. Reclamant tot el. Apelul( pt incredintarea minorilor) i s-a respins ca nefondat.
Cei de la directia pt alocatiile copiilor mi-au spus ca pana nu am o hotarare
judecatoreasca definitiva, nu se poate schimba nimic.
Iar banii, ii vireaza direct in contul meu.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire fanny000 fanny000 Buna ziua,mai am o intrebare ,eu primesc pensia alimentara in cont ,fostul sot este pensionar militar i se opreste din pensie si se vireaza mie in cont.Eu am ... (vezi toată discuția)
Mai primesc pensie alimentara? de unde? ionescu222 ionescu222 buna seara!! ma numesc ana am 19 ani si tocmai am terminat clasa axIIa. parintii mei sunt divortati de 10 ani, de atunci eu fiind incredintata tatalui meu. ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste pensia alimentara ??????????????? Sunt bugeta. Pensia alimentara a fost ridicata direct de la institutia unde lucrez de fosta sotie. As vrea sa aflu daca efectiv aceasta este calea legala. ... (vezi toată discuția)