avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se plateste pensia alimentara ???????????????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se plateste pensia alimentara ???????????????

Sunt bugeta. Pensia alimentara a fost ridicata direct de la institutia unde lucrez de fosta sotie. As vrea sa aflu daca efectiv aceasta este calea legala. Contabilitatea mi-a precizat ca ar trebui prin mandat postal, dar ca e un serviciu in plus si asa mai departe. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Indiferent, numai să existe un document justificativ cu care să puteti dovedi ( în caz de nevoie ) că s - au achitat sumele respective.
Multumesc pentru raspuns. Problema era ca eu vreau ca banii sa fie trimisi prin mandat postal (actuala sotie este colega cu mine si ...).
In acest caz ce dovada ai ca ai achitat pensia? Ma indoiesc ca unitatea iti da o copie de pe statul de plata. Sfatul meu este sa faci o cerere scrisa catre conducere in care sa soliciti ca pensia sa-i fie achitata fostei sotii prin mandat postal pentru a avea o dovada in acest sens.
Poti Face plata prin mandat postal, daca tutorele copilului este deacord cu ridicarea popririi pe salariu.
In caz contrar nu ai ce face.
Daca ti-a placut tehnologia , suporti consecintele.
Copie de pe statul de plată nu primiti, dar vor exista în arhiva institutiei respective ( pt. orice eventualitate ). Poprirea se face în baza unui titlu executor, ordonanta de înfiintare a popririi. ( documente justificative )
Cerere către conducerea institutiei privind virarea sumei respective prin mandat postal, taxele postale fiind suportate de către beneficiar pt a nu fi o cheltuială în plus pt. institutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara major frezii frezii Buna ziua,baiatul prietenului meu a implinit 18 ani.Pana acum,platea pensia alimentara intr-un cont deschis pe numele fostei sotii.Cum poate proceda de acum ... (vezi toată discuția)
Poprire salar - pensie alimentara Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Un salariat mi-a adus o copie dupa sentinta de divort din care reiese faptul ca are obligatia de a da 1/4 din salar fostei sotii, cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Transmitere pensie alimentara Tandin Tandin Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o mica problema. Conform hotararii judecatoresti, tertul poprit - firma la care sunt angajat, trebuie sa trimita pensia ... (vezi toată discuția)