avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... transmitere pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

transmitere pensie alimentara

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu o mica problema. Conform hotararii judecatoresti, tertul poprit - firma la care sunt angajat, trebuie sa trimita pensia alimentara prin mandat postal. Se poate face transmiterea pensiei alimentare direct in contul bancar al fostei sotii - ar fi mult mai simplu, ca si procedur Daca da, in ce conditii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:21, 26 Aprilie 2010
da, se poate si e intradevar mai simplu ca procedura..in aceleasi conditii.. plata lunara in cuantumul fixat de instanta
Ma puteti ajuta sa-mi spuneti si in ce conditii? La urma urmei, infiintarea popririi se face cu specificarea de catre instanta a platii prin mandat postal. Nu spune nimic de virarea banilor in cont. Ar putea sa constituie o problema in viitor pentru tertul poprit?

Multumesc!
Daca incheiati o intelegere cu cealalta parte, nu vad sa aveti probleme.
In lipsa intelegerii scrise, faceti cum a dispus instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu - pensie alimentara - incheierea de instiintare a popririi LigiaRadulescu LigiaRadulescu Potrivit unei hotarari judecatoresti din 1999 primesc pensia de intretinere - stabilita la ¼ din venitul lunar net - (poprire pe salariu) prin mandat ... (vezi toată discuția)
Poprire ContSters429609 ContSters429609 Buna ziua! am un prieten care are poprire de la un BEJ pe contul bancar in care incaseaza pensia.Zilele trecute a primit o instiintare de la alt executor ca i ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere retinuta dar nevirata de angajator valerianapopa valerianapopa Buna ziua, ma intereseaza sa stiu in cazul situatiilor in care pensia de intretinere stabilita prin hotarare Judecatoreasca este retinuta de catre ... (vezi toată discuția)