avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poprire salariu - pensie alimentara - Incheierea de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poprire salariu - pensie alimentara - Incheierea de instiintare a popririi

Potrivit unei hotarari judecatoresti din 1999 primesc pensia de intretinere - stabilita la ¼ din venitul lunar net - (poprire pe salariu) prin mandat postal. Am adresat o cerere la locul de munca al fostului sot prin care am solicitat sa primesc pensia intr-un cont bancar. Raspunsul lor scris a fost ca NU SE POATE: "Va comunicam prin prezenta ca, in urma avizului juridic la cererea dvs. (...) referitoare la posibilitatea virarii pensiei de intretinere in contul..., sumele poprite urmeaza a fi expediate direct creditorului, prin mandat postal fara alta forma, precum rezulta din Incheierea de instiintare a popririi, pronuntate in dosarul...etc.”. Precizez ca in hotararea judecatoreasca nu se mentioneaza in ce fel trebuie sa primesc banii.
Care ar fi procedura legala prin care sa pot, totusi, schimba modalitatea in care sa primesc pensia de intretinere?
Nu pot recurge la o actiune in instanta sa cer „majorarea” pensiei, prilej cu care sa solicit virarea pensiei in cont, pentru ca este stabilit procent in hotararea judecatoreasca, iar procentul este cel maxim prevazut de lege. Ar fi admisibila o actiune in care sa cer instantei doar modificarea modului in care imi este trimisa pensia de intretinere?
Incheierea de instiintare a popririi nu mi-a fost comunicata la momentul respectiv (1999). Probabil ca numai debitorul si tertul trebuia sa fie instiintati.
Lucrurile ar trebui sa fie foarte simple, doar o formalitate, eventual sa cer instantei, pe cale administrativa, sa emita o noua Incheiere de instiintare sau sa o modifice pe cea veche, dar nu stiu daca se poate si daca solicitarea va fi admisa.
Nu stiu cum sa procedez. :-/
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Modificarea modalitate primire a pensiei de intretinere nu mandat ci in cont LigiaRadulescu LigiaRadulescu Buna ziua. Potrivit unei hotarari judecatoresti din 1999 primesc pensia de intretinere (poprire pe salariu) prin mandat postal. Ultima pensie am primit-o cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere retinuta dar nevirata de angajator valerianapopa valerianapopa Buna ziua, ma intereseaza sa stiu in cazul situatiilor in care pensia de intretinere stabilita prin hotarare Judecatoreasca este retinuta de catre ... (vezi toată discuția)
Este legal?! adabia adabia Instituita unde lucreza fostul sot refuza sa-mi trimita pensia de intretinere la noua adresa de domiciliu. Le-am expediat o cerere in acest sens insotita de ... (vezi toată discuția)