Buna ziua. Potrivit unei hotarari judecatoresti din 1999 primesc pensia de intretinere (poprire pe salariu) prin mandat postal. Ultima pensie am primit-o cu intarziere de o luna. Am sunat la serviciul de contabilitate al UM si si seful de acolo a invocat faptul ca a fost "o incurcatura la posta". M-a intrebat de ce nu fac cerere sa primesc pensia intr-un cont si ma complic cu mandat postal. Am facut cererea, am depus-o, plus extras de cont. Zilele acestea am primit o scrisoare la comandantul UM, tatal copilului, intocmita de seful de la personal, in care se mi se spune ca NU SE POATE: "Va comunicam prin prezenta ca, in urma avizului juridic la cererea dvs. (...) referitoare la posibilitatea virarii pensiei de intretinere in contul...sumele poprite urmeaza a fi expediate direct creditorului, prin mandat postal fara alta forma, precum rezulta din Incheierea de instiintare a popririi, propununtate in dosarul...etc. Care ar fi procedura legala (actiune in instanta? solicitare judecatorie? sa apelez la un executor, la un notar?) prin care sa pot totusi schimba totusi modalitatea in care sa primesc pensia de intretinere? Multumesc anticipat pentru ajutor.
Ziceti ca primiti pensie din 99, e in procent sau suma fixa?
Puteti cere in instanta recalcularea pensiei cf veniturilor actuale si cu aceasta ocazie cereti virarea in cont.
Nu puteti apela acum la executor pt ca vireaza corect pensia cf hotararii, executorul nu are ce executa.
La instanta trebuie sa apelati.
Eu sunt de parere sa ramentei cu ea prinmandat, nu aveti costuri suplimentare si nici probleme in cazul unor popriri daca e cazul.
Daca vreti pe cont, puteti ca pensia primita prin mandat sa o depuneti ulterior intr-un cont.
Multumesc. M-am gandit si la aceasta varianta...numai ca pensia este stabilita la 1/4 din venitul lunar. In hotararea judecatoreasca nu se mentioneaza nimic despre modalitatea de plata: Instanta "stabileste pensia de intretinere la 1/4 din venitul net lunar, realizat de parat incepand cu data...pana la majorat, respectiv terminarea studiilor"....precizarea modalitatii de plata, "prin mandat postal, fara alta forma" este facuta doar in "incheierea de instiintare a popririi". O solutie trebuie sa fie...cumva...
Daca scrie prin mandat postal asa se va face. La vremea respectiva instanta a infiintat poprire din oficiu, unitatea nu are cum sa procedeze altfel. Daca e important pt dvs, cereti in instanta schimbarea acestui lucru.
Ce varsta are copilul acum ? mai e mult pana la 18 ani ?
Baiatul meu are 15 ani si jumatate. Cel mai probabil va urma si cursurile unei facultati. Nu vreau sa para un moft, dar este f important pentru mine. Incerc de mult sa primesc pansia pe card. Am avut si am multe probleme cu tatal copilului dupa ce am divortat, cand copilul avea sase luni: hartuire psihica si sexuala. Numai cand vad cuponul acela de la posta imi aduc aminte de toate...Rapunsul primit de la UM este semnat de el, in calitate de comandant...cu mentiunea olografa "cu deosebit respect"... Nu stiu, daca depun actiune in care sa cer doar modificarea modalitatii de plata a pensiei de intretinere oare instanta nu o va respinge...? : ( Multumesc mult.
Poprire
ContSters429609
Buna ziua! am un prieten care are poprire de la un BEJ pe contul bancar in care incaseaza pensia.Zilele trecute a primit o instiintare de la alt executor ca i ... (vezi toată discuția)