avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatoriu pensia de intretinere a copilului prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatoriu pensia de intretinere a copilului prin virament bancar?

Pot sa fiu obligata de o U.M. ca pensia de intretinere a copilului sa o trimita numai prin virament bancar? Eu le-am cerut ca pensia de intretinere a copilului sa fie livrata prin serviciile postei romane, dar am fost sunata de un lucrator al unitatii militare (telefonul de pe care am fost sunata era cu nr. ascuns) si mi s-a spus ca daca nu deschid cont bancar n-o sa primesc nici un ban. Nu mi se pare corecta aceasta situatie.
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2007
gabriella20, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabriella20 , utilizator 11:42, 14 Noiembrie 2007
Ar fi indicat sa deschideti un cont bancar. In general angajatorii refuza sa plateasca un salariat care sa stea la rand pt. a trimite mandate postale in astfel de situatii. Lipsa contului nu le da insa dreptul sa nu execute sentinta.
Multumesc pentru raspuns!
Sunt atatea cazuri de copii indreptatiti sa primeasca pensie de intretinere si nu o primesc pentru ca tatii nu vor sa plateasca, sau pentru ca mamele lor nu sunt asa de norocoase sa poata pune poprire pe salariul celui care plateste, iar dumneavoastra nu vi se pare corect sa deschideti un cont in care sa fie virata pensia de intretinere pe care o primeste propriul dumneavoastra copil pentru simplul motiv ca o vreti prin posta?Sincer, mi se pare ca dati dovada de o mare lipsa de cooperare in ceea ce priveste interesul superior al copilului pe care il aveti in grija. Ar trebui sa constientizati ca acei bani nu-i primiti dumneavoastra, ci sunt banii pe care ii primeste copilul de la tatal sau, iar dumneavoastra nu faceti decat sa gestionati acei bani.Este asa un mare sacrificiu sa te deplasezi pana la banca sa deschizi un cont pentru copilul tau pe care se presupune ca il iubesti si ai face orice pentru el, sau e mai mult un moft nejustificat, ca deh, postasul vine la usa, pe cand cu banca............
Nu cunoasteti problemele mele si sicanele pe care mi le-a facut si mi le face fostul meu sot. Nu am nevoie sa ma judecati, am cerut un sfat, asadar limitati-va la atat. Are restante de 11 luni in plata pensiei de intretinere a copilului, am trimis doua scrisori la unitatea lui, adresate comandantului, pentru a informa cu acte despre sentinta judecatoreasca, de fiecare data cei de acolo gasind cate un motiv pentru amanare. In cele din urma dupa ce m-am adresat Parchetului pentru neplata pensiei de intretinere, am fost informata ca reactia comandantului fostului meu sot a fost:"stiam ca are de platit pensie de intretinere". UNSPREZECE LUNI. Aveti impresia ca este atat de dornic sa-si achite obligatiile parintesti? Ma rog, nu vreau acum sa-i va fac o analiza a comportamentului lui.....dar e departe de a gandi in termenii pe care i-ati descris mai sus. Grija mea e sa am un control asupra acestor sume de bani, si nicidecum nu prefer aceasta modalitate de plata din comoditate.
In aceasta minunata tara in care traim ( unde mama e ridicata la rang de cinste, caci "statul apara interesele mamei si al copilului" - dupa cum spune ofiterul starii civile - si obligatiile parintesti ale tatalui nu se rezuma decat la plata pensiei de intretinere) sumele datorate cu titlu de pensie de intretinere sunt executorii de drept, fara alta formalitate, de la data introducerii aciunii. Nu dumneavoastra trebuie sa aduceti la cunostinta UM sentinta, ci instanta care a dat-o emite ordnanta de infiintare a popririi. Retinerea nu se poate face fara aceasta ordonanta, chiar daca cei de la UM au cunostinta despre faptul ca tatal trebuie sa plateasca aceasta suma. Dumneavoastra trebuie sa va interesati la instanta sa vedeti daca s-a emis ordonanta, iar daca nu, sa solicitati acest lucru.

Alte discuții în legătură

Probleme cu expedierea pensiei de intretinere de la u.m gabriella20 gabriella20 Dupa pronuntarea divortului in luna decembrie 2006 si dupa ce am vazut ca timp de cateva luni fostul sot nu a trimis nici o suma de bani am trimis la unitatea ... (vezi toată discuția)
Modificarea modalitate primire a pensiei de intretinere nu mandat ci in cont LigiaRadulescu LigiaRadulescu Buna ziua. Potrivit unei hotarari judecatoresti din 1999 primesc pensia de intretinere (poprire pe salariu) prin mandat postal. Ultima pensie am primit-o cu ... (vezi toată discuția)
Cum ii comunic fostului sot contul bancar unde poate trimite pensia alimentara? magdutza2010 magdutza2010 Buna seara! Avand in vedere ca in urma divortului,tatal copilului trebuie sa plateasca pensie alimentara,iar noi (eu si copilul) suntem in ... (vezi toată discuția)