avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... unde se platesc cheltuielile judiciare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

unde se platesc cheltuielile judiciare

In cazul unei condamnari la 2 ani inchisoare si plata unor cheltuieli judiciare catre stat din care o suma onorariu avocat, unde trebuie platita aceasta suma ? care este baza legala? Multumesc!
Baza legala de plata o constituie hotararea instantei de judecata ,care a dispus obligarea la plata de cheltuieli judiciare
Plata se realizeaza la ghiseele primariilor sau la trezorerie
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
ynocentta, utilizator
ynocentta a scris:

Baza legala de plata o constituie hotararea instantei de judecata ,care a dispus obligarea la plata de cheltuieli judiciare

Plata cheltuielilor de judecata este reglementata de dispozitiile art. 274 (1), C.pr.civ.
"partea care cade in pretentii (care pierde procesul ) va fi obligata la plata cheltuielilor de judecata." La fundamentul acestei obligatii se afla culpa procesuala a partii si o forma specifica de raspundere delictuala.

Apoi, daca cheltuielile de judecata sunt datorate catre o persoana fizica, nu are ce cauta cu banii la primarie sau la trezorerie, pentru ca sunt cheltuielile ocazionate de cealalta parte cu procesul, (avocat, martori, etc.).
Banii trebuiesc platiti cu mandat postal catre partea care a castigat si care a cerut cheltuieli de judecata.
In conditiile in care trebuiesc achitate cheltuieli catre stat, atunci se vor face in contul trezoreriei.

Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
La Administratia Financiara le puteti plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare Cami2014 Cami2014 As vrea sa stiu unde se platesc cheltuielile judiciare pronuntate intr-o sentinta in penal ? Daca sentinta a fost pronuntata in anul 2002, cand era valabila ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata aditz aditz Buna ziua! Am si eu o intrebare. La cat se ridica cheltuielile de judecata in cazul unui proces intentat de angajator angajatului pentru recuperarea unor ... (vezi toată discuția)
Unde se achita cheltuieli judiciare sau catre stat? popescusteli popescusteli In cazul unor cheltuieli judiciare sau obligatii de plata catre stat din care o suma onorariu avocat, unde trebuie platita aceasta suma ? M-am prezentat ... (vezi toată discuția)