avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cheltuieli judiciare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cheltuieli judiciare

As vrea sa stiu unde se platesc cheltuielile judiciare pronuntate intr-o sentinta in penal ? Daca sentinta a fost pronuntata in anul 2002, cand era valabila vechea moneda cine face recalcularea , sau cum se procedeaza ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cami2014 , utilizator 23:03, 17 Octombrie 2015
Chestiunea este reglementata de dispozitiile art. 274 (1), C.pr.civ.
Titlul executor il constituie Hotararea definitiva a instantei (pt. an 2002, si irevocabila).
Daca cheltuielile de judecata sunt datorate catre o persoana fizica, banii trebuiesc platiti cu mandat postal catre partea care a castigat si care a cerut cheltuieli de judecata.
Daca sunt cheltuieli judiciare care trebuiesc achitate catre stat, aceasta se face in contul trezoreriei specificate in hotararea instantei.
Dat fiind faptul ca hotararea este din 2002, probabil ca grefa instantei v-a dat in debit. Verificati la AFP din raza domiciliului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2015
legalmgm, utilizator
Nu s-a primit nicio notificare acasa de la Adm.Financiara ca ar avea ceva de platit . Acum ar vrea sa faca reabilitarea, unde se poate interesa cat este de plata ( recalcularea de la moneda veche in cea noua ) ? In sentinta nu este trecuta nicio trezorerie, doar suma de plata , 7000000 lei VECHI !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se platesc cheltuielile judiciare s_mari s_mari In cazul unei condamnari la 2 ani inchisoare si plata unor cheltuieli judiciare catre stat din care o suma onorariu avocat, unde trebuie platita aceasta suma ? ... (vezi toată discuția)
Le mai platesc sau nu? krusader krusader Buna ziua. Am avut un proces penal. Intr-o hotarare nedefinitiva am fost condamnat la o anumita pedeapsa si la plata unor cheltuieli judiciare. In urma ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si irevocabila! catalin83 catalin83 fiti amabil;in cazul in care trebuie sa-mi schimb buletinul(CI),la politie este nevoie de sentinta de divort definitiva irevocabila?sau merge si cu hotararea ... (vezi toată discuția)