avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Le mai platesc sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Le mai platesc sau nu?

Buna ziua.
Am avut un proces penal. Intr-o hotarare nedefinitiva am fost condamnat la o anumita pedeapsa si la plata unor cheltuieli judiciare. In urma hotararii definitive de la curtea de apel mi s-a modificat sentinta, dar tot cu suspendare a ramas.
Ce nu inteleg eu este daca mai achit acele cheltuieli judiciare sau nu. In sentinta de la curtea de apel se face referire la modificarea pedepsei si mai scrie ca sentinta anterioara este casata in parte si undeva la sfarsit ca mentine celalalte prevederi alte sentintei anterioare. Dar nu zice care celalalte prevederi. Pur si simplu nu zice nimic, nici daca sa le achit, nici daca nu. Eu tind sa cred ca da din moment ce nu am fost achitat si nici nu scrie ca nu mai trebuie sa le achit. Si daca da cum le pot achita? Ma someaza de la directia financiara sau pot eu sa merg direct acolo?

Dumneavoastra ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: krusader , utilizator 12:19, 30 Octombrie 2012
In situatia in care hotararea instantei superioare nu face referiri concrete privitor la exonerarea dvs de la plata cheltuielilor judiciare,pe cale de consecinta dvs in continuare va revine obligatia achitarii acestora
Cheltuielile judiciare le achitati la trezorerie iar dovada o depuneti la serviciul urmariri din cadrul instantei
Nu s-a modificat sentinta cu privire la cheltuielile judiciare (s-a mentinut aceasta prevedere) deci trebuie sa le platiti. Daca cheltuielile judiciare sunt cheltuieli catre stat, atunci se vor face in contul trezoreriei/Adm.financiare.
La tribunal la registratura mi-au zis ca trebuie sa astept ca cei de la biroul de executari legale sa emita un titlu care ajunge la finante si abia apoi dupa ce ma someaza cei de la finante pot plati si ca nu pot plati eu inainte fara sa apar ca debitor la finante. E adevarat?

Chiar nu pot plati eu pana sa apar ca debitor astfel incat sa evit eventuale penalitati/executor judecatoresc? Nu de alta dar ideea ca se emite un titlu ma duce cu gandul la titlu executoriu si chiar nu vreau sa mai platesc si onorariul vreunui executor.

Daca pot plati inainte cum trebuie sa procedez? Se plateste intr-un cont anume, trebuie sa specific pe chitanta nr. dosarului, trebuie sa ofer eu anumite informatii sau va sti functionara de la ghiseu ce trebuie facut? As vrea totusi sa stiu si eu cum se procedeaza, ca nu ma bazez foarte tare pe competenta si buna-vointa functionarilor publici si nu vreau sa risc sa ajunga banii in alt cont si apoi sa trebuiasca sa alerg sa ii recuperez.

PS: Daca formularea din sentinta nedefinitiva este de genul: condamna pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare in cuantum de 1100 lei, din care 75% reprezentand 200 lei onorariul avocatului din oficiu va fi avansata din fondurile Ministerului de Justitie..." eu am de platit 1100 lei sau 1100-200?

Va multumesc.anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare Cami2014 Cami2014 As vrea sa stiu unde se platesc cheltuielile judiciare pronuntate intr-o sentinta in penal ? Daca sentinta a fost pronuntata in anul 2002, cand era valabila ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua Avem un debitor persoana juridica, cu sediul social in Buftea. Am sunat la Trezoreria Buftea, sa-mi furnizeze contul in care pot vira taxa ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intirziere mahalean mahalean Penalitatile de intirziere la plata facturii pot depasi valoarea deditului principal daca acest lucru este prevazut in contract ? Acest lucru nu poate fi ... (vezi toată discuția)