avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Activitate Mentosana

Activitate Mentosana

Buna ziua! Am reusit sa rezolv intre timp,cand i-am cerut adresa scrisa nu a mai avut incotro si a acceptat sa imi dea contractul,fara sa mai taraganeze lucrurile. Cred ca a fost doar rea vointa din partea doamnei. Va multumesc tare mult!

Cristina Filimon a scris:

Recomandarea mea, cereți un răspuns oficial de la "doamna secretară" (cea mai mare autoritate din primărie) și vedeți ce vă spune. Trebuie întocmit o adresă scrisă, cu număr de înregistrare de la primărie, tot tacâmul, și vedem apoi ce invocă.
Nu știu regulile în materia înființării unui CMI, dar bănuiesc că puteți face unul la domiciliu și apoi să înființați punct de lucru la adresa imobilului închiriat de la primărie.

Cu stimă,
Av. Cristina Filimon

Buna seara! Am o mare dilema si am nevoie de ajutor. Lucrurile stau in felul urmator, am primit o propunere de a mi se da in folosinta un spatiu de la primarie pentru a deschide un cabinet de stomatologie. Am urmat toti pasii legali,am depus cerere care s-a aprobat de catre Consiliul Local, insa acum una dintre secretarele din primarie refuza intocmirea contractului pe motiv ca eu nu detin un CMI, dar pentru infiintarea CMI-ului,am nevoie de dovada detinerii spatiului in care imi voi desfasura activitatea. Am discutat cu avocata primariei si mi-a spus ca se poate face acest contract,doamna secretara refuza in continuare. Intrebarea mea este, se poate intocmi acest contract sau nu? Si daca da, in ce forma?
Am scris si in postare,detin toate discutiile purtate pe messenger intre colegii care au dat bani,in care scrie negru pe alb suma adunata si ce anume va fi cumparat,faptul ca ii va fi inmanata si lista cu cei care au platit,absolut toate detaliile. Cat despre varsta dansei,am ridicat problema de la inceputul semestrului,insa m-am lovit de aceeasi problema pe care o intampin si acum...incercarea de a mi se inchide gura,pentru ca in mentalitatea romanului,profesorul detine adevarul absolut. Daca ar fi fost un om integru din toate punctele de vedere,poate nu as fi avut nimic de obiectat legat de prezenta dansei la catedra,insa este cunoscut faptul ca a mai fost implicata in scandaluri legate de mita si fals in acte,si pe deasupra la varsta dansei nici sanatatea nu ii mai permite deplasarea,astfel incat dintr-un semestru intreg s-a prezentat doar 3 zile intr-o saptamana....

pandorapearl a scris:

Cum puteti dovedi ceea ce spuneti si de ce nu ati ridicat problema vârstei “neadecvate” înainte se a vi se face “ nedreptatea”?

In cadrul facultatii in care studiez,pentru organizarea unuia dintre examene ni s-au pretins de catre sefa de an diferite sume de bani,unele pentru a asigura transportul,cazarea si mesele doamnei profesor care urma sa ne examineze,altele care urmau sa fie folosite pentru a i se cumpara un cadou valoros,acesta fiind "biletul de trecere" pe care dansa il asteapta in fiecare an. Bineinteles,acest lucru s-a facut cu notarea persoanelor care au cotizat pe o lista ce i-a fost inmanata profesoarei inainte de examen,impreuna cu cadoul constand intr-un set scump din aur si o sampanie Moet. Refuzand sa platesc pentru aceste lucruri,si implicit nefiind trecuta pe acea lista,am fost picata la examen fara niciun motiv obiectiv. Mi s-a spus ca am scris tot corect,dar ca voi fi trecuta absenta si sa parasesc sala de urgenta. Am incercat sa contest la decanatul facultatii ceea ce s-a intamplat,insa nu am fost ascultata,nu mi s-a dat crezare si se incearca musamalizarea cazului. Intrebarea mea este,daca nu se rezolva nimic din interior,ii pot da in judecata? Si daca da,discutiile de pe grupurile de facebook in care se vorbeste de sumele de bani date,poze cu ce i s-a cumparat,etc, pot constitui probe intr-un eventual proces? Si o alta intrebare care ma macina,doamna are peste 80 de ani,din punct de vedere legal, dansa mai este apta sa predea?