avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate marinel1973

Activitate marinel1973

In imobilul in care locuim, un apartament a fost cumparat de catre proprietarii acestuia cu credit bancar. La un moment dat acestia nu au mai putut plati ratele creditului si au parasit apartamentul inainte sa fie executati silit de catre banca.
Pe parcursul a aproape doi ani de cand acestia au parasit apartamentul, la intretinere s-au adunat datorii de aprox. 1000 ron. In urma cu un an, presedintele impreuna cu administratorul au mers la cartea funciara si le-au creat acestora sarcini in C.F. in valoare de 800 ron, cat erau la momentul respectiv datoriile catre asociatie.
Anul acesta in urma cu cateva luni de zile apartamentul a fost vandut la licitatie de catre banca. Administratorul a luat legatura cu noul proprietar si cu executorul judecatoresc pentru reuperarea datoriilor, dar nici unul din cei doi nu vor sa plateasca, executorul spunad ca banca a avut intaietate si din moment ce nu si-a putut recupera intreaga suma datorata, asociati nu isi poate recupera nici un ban si ca singura solutie este aceea de a da in judecata fostii proprietari.
Ce ne puteti sfatui in acest sens.
In data de 27.07.2014 sora sotiei a fost arestata in Austria. Nu am stiut nimic despre acest lucru, aceasta spunand cu o saptamana inaintea acestei date ca merge pentru o zi in Ungaria. Familia nu a mai primit nici un semn de la ea timp de o saptamana si jumatate, dupa care prietenul ei a primit o scrisoare ca este arestata in Austria. Am solicitat Ambasadei Romaniei la Viena date despre ea, dupa ce in prealabil le-am dat datele acesteia. Nu am primit nici un raspuns timp de o saptamana de la Ambasada si am inceput sa insist sa ii sun. Intr-un final dupa ce am stat de vorba cu trei doamne angajate ale Ambasadei, am primit o lista cu avocati romani acreditati in Austria.
An luat legatura cu un avocat din lista, iar aceta foarte amabil s-a interesat si mi-a spus ca sora sotiei a fost retinuta la granita cu Ungaria, aceasta fiind impreuna in masina cu doi cetateni romani. In urma retinerii s-a gasit asupra lor o suma de doua mii si ceva de euro, care potrivit autoritatilor austriece proveau din deschiderea cu chei potrivite a unor aparate de cafea si alimente dintr-un spital din Austria. Nu stim cu a ajuns aceasta in compania acelor doi romani si nici care este partea ei de vina in toata acesta fapta. Avocatul din Austria mi-a spus ca un proces costa 2000 de euro si ca nu poate garanta nimic privind pedepsa, spunandu-mi ca daca nu ne permitem, aceasta va primi un avocat din oficiciu.Nu stim cu cata responsabilitate sau interes o va reprezenta acest avocat din oficiu, si care sunt sanse ca aceasta sa aiba parte de un proces corect in care sa nu fie legata de faptele pe care banuiesc ca cei doi barbati le-au infaptuit, crezand ca ea s-a aflat in timpul si la locul nepotrivit. Cu ce ne-ar ajuta angajarea unui avocat din Austria si daca un avocat roman ne-ar ajuta in acesta situatie cu ceva. Avocatul roman din Austria a cerut banii in avans inainte de proces, negarantand nimic, nici eliberarea acesteia, nici o eventuala reducere a pedepsei.
Ce sfat ne puteti da in situatia de fata.