avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate Corina8891

Activitate Corina8891

Răspuns la discuția Drepturi chirias
Multumesc frumos pentru raspuns. Nu am stiut ca este posibil acest lucru. Am sa incerc sa ma inteleg cu proprietara pe cale amiabila. Sa speram ca va intelege si dumneaei.
Răspuns la discuția Drepturi chirias
Pe contractul de inchiriere nu sunt mentionate niciun fel de clauze. Este specificat doar accordul de inchirere intre noi si proprietar pentru respectiva suma pe o perioada determinata.
In urma cu o luna am parasit locuinta in care locuiam legal impreuna cu 2 colege. Am anuntat proprietara dupa ce ne-am gasit chirie in alta parte (nu au fost chiar 60 de zile, ci aproximativ 45-50 de zile inainte de plata). Am fi intentionat sa o instiintam chiar cu 60 de zile de a parasi imobilul, dar ne-am temut sa nu ne trezim in strada. Proprietara obisnuia sa faca vizite neanuntate, ne deranja constant cu telefoanele, ba chiar fratele proprietarei a intrat in casa, crezand ca nu e nimeni sa faca ceva reparatii si multe altele. In conditiile in care colegei de apartament i-au disparut 100 euro din banii stransi, am evitat sa o instiintam mai devreme... Asa ca ne-am mutat la inceputul lunii, cu toate ca aveam chiria platita pana la sfarsitul acesteia. Am discutat cat de cat amiabil cu proprietara si i-am lasat bani pentru cheltuieli pentru 2. Am vrut sa desfacem contractul de inchiriere care e valabil pana in noiembrie, dar proprietara a refuzat justificand ca nu se mai poate face nimic ca impozitul abia ce il platise pe ultimul trimestru. Dumneaei are acum pretentia sa-i platim impozitul. As dori sa stiu (in caz de nu ne intelegem pe cale amiabila) ce actiuni legale poate lua impotriva noastra si viceversa? Daca ne poate sili sa platim acest impozit, daca se poate desface contractul de inchirere fara accordul proprietarei... Multumesc anticipat!