avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate vaslui2233

Activitate vaslui2233

Multumesc avocatcluj pentru raspunsul detaliat. De un astfel de raspuns aveam nevoie ca sa stiu care sunt exact drepturile mele d.p.d.v. legal si ce ar fi mai bine sa fac daca as fi obligata sa urmaresc o alta cale in afara de cea amiabila.
Multumesc pentru raspunsuri,dar nu a fost ceva nou. Am precizat ca eu locuiesc in strainatate (pentru persoana care nu a fost atenta) si oricum nu vreau sa ii fac vreun rau mamei, ea avand alta locuinta proprietate personala.
Am incercat si voi incerca o cale amiabila, insa am inteles ca noua lege da dreptul nudului proprietar sa obtina proprietate deplina daca uzufructuarul nu a locuit acolo 10 ani.

Vroiam un raspuns cu privire la acest aspect si care ar fi pasii de urmat. Daca cineva are mai multe detalii, astept raspunsul cu placere
Buna ziua,
Am cateva intrebari cu privire la un contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager, fara clauza de intretinere. In 1994 tatal meu mi-a vandut o proprietate (casa + teren). Pentru ca eram minora, si-a rezervat dreptul de uzufruct viager pentru el si mama mea. Mentionez ca ei nu au locuit niciodata in acea casa, eu am locuit acolo timp de 11 ani pana cand am plecat in strainatate. Din pacate, tatal meu a decedat anul trecut,iar mama mea nu locuieste in casa respectiva (are si buletin pe cealalta adresa). Eu as vrea sa inchiriez proprietatea respectiva pe perioada in care nu sunt in tara, insa mama mea, care ar trebui sa semneze contractul de inchiriere nu este de acord. Nu se foloseste de casa, care a inceput sa se degradeze.

Intrebarea mea este:

Cum as putea sa inlatur dreptul de uzufruct viager al mamei pe o cale legala (20 de ani nu a locuit acolo) si care ar fi procedura respectiva? Mentionez ca ea refuza cu desavarsire sa locuiasca cineva acolo in afara de mine,insa eu nu am de gand sa ma intorc foarte curand in tara si astfel casa se va darama (apa,gazele sunt deja oprite).:help:#-o