avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Activitate Charma

Activitate Charma

Din relatia de7 ani de concubinaj am un baietel de 6 ani. Suntem despartiti in fapt de 3 ani datorita unor violente domestice din partea lui . Intrucat sunt singura care s-a ocupat de copil chiar si in perioada de concubinaj.. locuiesc in acest moment in alt oras (Timisoara- pentru a contacta un avocat in acest caz) decat cel al concubinului ( nu am avut domiciliu comun deoarece am stat fara acte in diverse apartamente din Constanta) de aproape 2 ani si nu mai avem tangente ( specific ca a trimis doar de 2 ori pe un card niste sume modice pentru copil) doresc sa stiu care este varianta de a obtine custodie unica . mentionez ca este tatal copilului pe certificatul de nastere si am avut parte de santaje sentimentale din partea lui si nici politia nu a intervenit cand mi-a luat copilul din fatza blocului, pe motiv ca are aceleasi drepturi. In acest moment nu cunosc domiciliul fostului dar stiu ca are o alta relatie si as dori sa lamuresc aceasta problema pentru ca in definitiv ma simt o mama singura care isi creste copilul si am nevoie de a decide la ce scoala doresc sa-l dau.. cand dorim sa plecam in vacante in strainatate.
Intrebarea mea principala este daca sunt nevoita sa-l contactez pe fostul pentru ai comunica decizia mea sau tinand cont de timpul in care nu a fost interesat de el ma poate avantaja sa obtin custodia fara prezenta lui . Pe de alta parte doresc sa stiu daca in cazul in care reusesc sa obtin de la el o declaratie in care imi acorda mie custodia deplina mai este nevoie de decizie judecatoreasca. A treia problema as dori sa stiu daca aceste demersuri se pot rezolva fara cheltuieli majore de judecata sau onorariu de avocat tinand cont ca situatia mea financiara are o limita, chiar daca am sustinerea familiei mele.
Răspuns la discuția Poprire datorie prescrisa
ba da. adresa respectiva apartine altor persoane chiar din 2006. Chiar si numele din acea hotarare este cel avut de pe urma fostului sot. Cererea de judecata a fost inregistrata in Sibiu, ceea ce iar ma frapeaza dat fiind ca nu am fost niciodata in Sibiu.
Incerc sa va dumiresc despre anumite puncte din hotararea aceasta din decembrie 2013 :debitoarea se obliga fata de banca, care a cesionat creanta in favoarea..SC..,iar aceasta la randul ei la ...SC., care a cesionat in favoarea .SC.( Stare societate: DIZOLVARE CU LICHIDARE(RADIERE) DIN DATA 01 AUGUST 2013).sa rambursez un credit din martie 2006 de 3 ori mai mare dupa atatia ani, si anume de la 3000 lei la 9300 lei.
Spuneti-mi va rog, ce pot sa fac sa nu mai am contul de salariu blocat si ce solutie de contestare a acestei popriri as avea?
Răspuns la discuția Poprire datorie prescrisa
datoria a fost preluata de 3 institutii de credit, una fiind si falimentata. Nu exista nici o solutie de a ataca aceasta hotarare prin care am achizionat o poprire de trei ori mai mare, de care nu am avut macar cunostinta in acesti 8 ani?
In anul 2006 am achizionat un credit pe numele meu la cererea fostului sot pentru a plati niste datorii ale lui. Acestea au generat divortul si vanzarea bunurilor pentru a plati datorii. Din 2006 nu mai detin proprietati si locuiesc in chirie. Suma datorata in acel moment a fost de 3000lei. O parte a fost platita iar in momentul in care am plecat din localitate a ramas ca fostul sot sa achite diferenta. Acum in 2014 luna iulie m-am trezit cu contul meu de salar blocat pentru acea poprire. Din discutia telefonica pe care am avut-o cu biroul executor mi-i s-a comunicat ca in decembrie s-a innaintat procesul si ca in februarie am primit notificare la adresa pe care am avut-o in 2006 fiind preluata de o alta persoana, astfel ca cele 15 zile de contestatie la care aveam dreptul au expirat in luna februarie iar eu am fost instiintata prin blocarea contului meu de salar abia in luna iulie 2014.
Sunt o femeie singura cu un copil de 5 ani , locuiesc in chirie si doresc sa stiu care sunt demersurile legale de a anula acea datorie prescrisa.