Ah, am inteles, oare bine, ca motivarea se da in 5 zile de la pronuntare... iar, odata ce va fi disponibila motivarea, mi-o vor comunica prin posta, iar de atunci curg cele 3 zile, cand voi fi primit laolalta hotararea si motivarea!?
Multumesc mult, dar sunt in continuare confuz:
In realitate, aplicarea amenzii nu a avut loc in sedinta publica, deoarece aceasta s-a inchis odata cu ultima cauza pe lista de zi, cauza 23/109/2014, la care am participat si in cadrul careia am formulat contestatia.
Doamna judecator a zis ca ramane in pronuntare asupra contestatiei, a dat termen pt dosar, si apoi toata lumea a parasit sala de judecata.
Abia a doua zi am vazut, pe situl Tribunalului, incheierea prin care se respinge contestatia.
Probabil ca asta, in limbaj judiciar, se numeste tot pronuntare in sedinta publica... dar cum se presupune ca am luat eu la cunostinta despre pronuntare, de vreme ce nu era nimeni in sala?
Si, mai important chiar, cum pot formula plangere in 3 zile, daca motivele vor fi disponibile abia dupa 5 zile??
CHESTIUNE URGENTA
Respinge contestaţia ca neîntemeiată. Cu plangere în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică azi, 20.01.2015,
Insa Atat incheierea de admitere, cat si cea de respingere a contestatiei ca neintemeiate „se motiveaza in termen de 5 zile de la pronuntare” – art. 524 alin. 6 NCPC.
Nu inteleg cum pot formula plangere in 3 zile, daca motivele vor fi disponibile abia dupa 5 zile??
In plus, cele 3 zile de cand se numara, de la data pronuntarii sau ma informeaza prin posta??
Buna ziua, mi s-a intamplat urmatorul eveniment extrem de bizar si suparator:calatoream cu masina proprie si m-a oprit politia in slovenia (sper ca erau politisti si pareau a fi), fara vreun motiv. In urma controlului,mi-au aplicat amenda deoarece nu aveam vinieta. Deoarece nu am platit pe loc mi-au retinut TOATE ACTELE: buletin,permis,talon. Fara acestea este evident ca nu imi puteam continua calatoria sa trec granita in Romania. Ambasada nu m-a putut ajuta cu nimic decat sa imi recomande sa platesc amenda, ceea ce nu intentionez de nicio culoare,nici daca nu ar fi fost aplicata abuziv nu aveau vreun drept sa imi confiste actele. Nici politia rutiera din romania nu m-au putut ajuta cu nimic,si nici evidenta populatiei-nu pot obtine acte noi decat daca le declar pierdute,ceea ce ar fi fals.am trimis contestatie la politia Slovena si la ministerul lor de interne,insa nu am primit nici macar vreo confirmare de primire. Ce trebuie sa fac si cui sa ma adresez pentru a-mi fi inapoiate documentele, si in subsidiar sa deschid actiune civila/penala, deoarece faptele sunt de o gravitate foarte mare si prejudiciile evidente.