avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... URGENT respingere contestatie tergiversare proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

URGENT respingere contestatie tergiversare proces

CHESTIUNE URGENTA
Respinge contestaţia ca neîntemeiată. Cu plangere în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică azi, 20.01.2015,
Insa Atat incheierea de admitere, cat si cea de respingere a contestatiei ca neintemeiate „se motiveaza in termen de 5 zile de la pronuntare” – art. 524 alin. 6 NCPC.
Nu inteleg cum pot formula plangere in 3 zile, daca motivele vor fi disponibile abia dupa 5 zile??
In plus, cele 3 zile de cand se numara, de la data pronuntarii sau ma informeaza prin posta??
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 14:27, 21 Ianuarie 2015
Cu plangere in 3 zile de la comunicare.
Pronuntarea hotararii se face in sala de sedinta, prin citirea minutei de catre presedintele completului insotit de grefier. Nerespectarea cerintei de pronuntare a hotararii in sala de sedinta publica determina nulitatea hotararii. Din momentul pronuntarii hotararii, instanta se dezinvesteste si incepe sa curga termenul de atac calculat de la pronuntare.
Comunicarea hotararii este obligatorie atunci cand caile de atac se exercita de la comunicare. Se indeplineste la fel ca si inmanarea citatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Multumesc mult, dar sunt in continuare confuz:
In realitate, aplicarea amenzii nu a avut loc in sedinta publica, deoarece aceasta s-a inchis odata cu ultima cauza pe lista de zi, cauza 23/109/2014, la care am participat si in cadrul careia am formulat contestatia.
Doamna judecator a zis ca ramane in pronuntare asupra contestatiei, a dat termen pt dosar, si apoi toata lumea a parasit sala de judecata.
Abia a doua zi am vazut, pe situl Tribunalului, incheierea prin care se respinge contestatia.
Probabil ca asta, in limbaj judiciar, se numeste tot pronuntare in sedinta publica... dar cum se presupune ca am luat eu la cunostinta despre pronuntare, de vreme ce nu era nimeni in sala?
Si, mai important chiar, cum pot formula plangere in 3 zile, daca motivele vor fi disponibile abia dupa 5 zile??
Pronuntare nu este egal comunicare. Comunicarea se face in scris prin corespondenta.
Ah, am inteles, oare bine, ca motivarea se da in 5 zile de la pronuntare... iar, odata ce va fi disponibila motivarea, mi-o vor comunica prin posta, iar de atunci curg cele 3 zile, cand voi fi primit laolalta hotararea si motivarea!?
aidul, nu toleram clonele. Acest cont va fi banat permanent.
Va sfatuiesc sa asteptati sfarsitul restrictionarii accesului in forum pentru contul aidu altfel sanctiunea dumneavoastra va fi prelungita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs - asociatii si fundatii legally brunette legally brunette Care este termenul de recurs impotriva solutiei de respingere a cererii de modificare a statutului unei asociatii? termenul curge de la pronuntare sau ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarire asociatii si fundatii ABANA ABANA Hotarirea pronuntata intr-un dosar privind modificari acte constitutive asociatii si fundatii se comunica petentilor ,prin posta? Care este termenul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua lamuriri va rog-explicatii incheiere vrica vrica Am facut o contestatie la executare pentru plata silita a unor cheltuieli de judecata in tru-un dosar in pretentii Urmatoarea pronuntare nu o inteleg ptrca ... (vezi toată discuția)