avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... recurs - asociatii si fundatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

recurs - asociatii si fundatii

Care este termenul de recurs impotriva solutiei de respingere a cererii de modificare a statutului unei asociatii? termenul curge de la pronuntare sau de la comunicare ( eu find prezenta la ultimul termen la care dosarul a ramas in pronuntare )? pot depune recurs inainte sa mi se comunice hotararea, fara sa stiu cum a motivat instanta? Se aplica art. 301 C pr civ. care face trimitere la 284 alin. 3? Mai pot motiva recursul ulterior?
Stiu ca este articol in legea privind asociatiile si fundatiile, insa mi se pare neconcludent .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: legally brunette , utilizator 22:19, 11 Martie 2011
Buna seara .
Daca la ultimul termen la care ati fost prezenta,hotararea a ramas in pronuntare,este logic ca sa asteptati comunicarea hotararii dvs.Degeaba ati fost prezenta,daca nu s-a decis nimic in acea sedinta .Deci,consider ca se aplica art.301 din C proc.civ.cu 15 zile de la data comunicarii .
Marius Bote .
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa
Multumesc pt raspuns.
Conform OG Nr. 26 din 30 ianuarie 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, art. 11 alin (3) "Termenul de recurs este de 5 zile şi curge de la data pronunţării, pentru cei care au fost prezenţi, şi de la data comunicării, pentru cei care au lipsit."
Aici nu am prea inteles, cine a fost prezent, cine a lipsit, pt cine curge termenul calculat de la pronuntare.
Problema mea e sa fac recursul in termen, dosarul fiind ramas in pronuntare acum doua zile, iar deocamdata nu am motivarea instantei.
Termenul de recurs este de 5 zile si curge de la data pronuntarii, pentru cei care au fost prezenti, si de la data comunicarii, pentru cei care au lipsit.

Daca ati fost prezent la data pronuntarii hotararii, atunci recursul trebuie formulat in termen de 5 zile de la aceasta data ....calculul termenului se face potrivit art.101 C.proc.civ.

Daca nu ati fost prezent la data pronuntarii, atunci recursul se formuleaza in termen de 5 zile de la data cand vi s-a comunicat hotararea.

Recursul se va motiva prin însăşi cererea de recurs sau înăuntrul termenului de recurs (art.303 alin.1 C.proc.civ.).
Se considera ca am fost prezenta la pronuntare daca am fost la ultimul termen, judecatorul a ramas "in pronuntare", iar solutia de respingere a cererii a aparut ziua urmatoare la condica,?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare hotarire asociatii si fundatii ABANA ABANA Hotarirea pronuntata intr-un dosar privind modificari acte constitutive asociatii si fundatii se comunica petentilor ,prin posta? Care este termenul de ... (vezi toată discuția)
Perimare-termen recurs rrocambole rrocambole Care este termenul de recurs in cazul perimarii pentru o parte care nu a fost prezenta la pronuntare? (vezi toată discuția)
Comunicarea unei sentinte NAO NAO daca este un termen in care este obligatorie comunicarea unei sentinte?Daca nu se comunica o sentinta partilor ce se intimpla? (vezi toată discuția)