avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Activitate dscumpitza

Activitate dscumpitza

Multumesc pentru raspuns. Ce-i drept, stiam raspunsul dar aveam nevoie de confirmare.
Ideea e ca nu mi se pare corect sa existe o astfel de iresponsabilitate din partea unui tata si cu toate astea sa fie atat de complicata si indelungata procedura de obtinere a custodiei exclusive. Noi, mamele, care ne crestem copiii, indiferent ca suntem singure sau ne-am refacut viata, dorim sa luptam pentru drepturile acestora dar, cel putin in cazul meu, nu am dorit sa ii fac rau. Puteam sa fac plangere si sa il acuz de abandon la politie, dar am preferat sa astept gandidu-ma ca poate are nevoie de timp sa stranga bani. Tarziu am realizat ca el nu are intentie sa plateasca din urma ci pur si simplu sa trimita de acum si din urma peste cine stie cati ani.
Daca el trimite bani si eu fac plangere pentru banii din urma, cu ce m-ar ajuta? Asta l-ar putea macar constrange sa plateasca si din urma?

Buna!
Am fost casatorita prima data in perioada 2009 - 2014, perioada in care am nascut primul copil. Am depus actele de divort in data de 14 iulie 2014 dupa multe tentative de separare intrucat simteam ca nu mai mergem pe acelasi drum, asta doar ca o idee, in detaliu chiar nu are sens sa intru.
Totul ok. Am decis sa fie amiabil. Fara bunuri intrucat nu aveam nimic la momentul respectiv. Am fost amandoi de acord, adica a fost el de acord cu mine ca baiatul in varsta de 5 ani pe atunci sa ramana in custodia mea, eu mutandu-ma la parintii mei in Dorohoi, jud.Botosani. El s-a mutat la Constanta din Suceava. Si nu l-am mai vazut de atunci. Dupa ce s-a pronuntat divortul, eu am stabilit cu el ca atat timp cat respecta acea hotarare de divort, adica incluzand si plata pensiei alimentare, acesta isi va putea auzi si vedea baiatul oridecateori doreste si va fi rezonabil. Bineinteleles ca pentru perioada 14 iulie 2014 - 14 sept 2015 acesta a platit pe sarite cuantumul a 6 luni adica 150 *6 luni = 900 lei, deci ultima data mi-a trimis in septembrie anul trecut 150 lei intrucat incepea scoala. Sa zicem ca am pastrat legatura cat s-a putut. Apoi a urmat 1 an in care nu a sunat, nu a dat decat un mesaj in decembrie 2015 si sa nu mai vorbim de bani, ca pana la urma legea il obliga sa isi intretina copilul pana la 18 ani, a decis sa lase mesaj pe facebook fiind si ziua de nastere a baiatului adica 25 august 2016 ca ar dori sa inceapa sa plateasca din nou pensia alimentara baiatului si ca imi recomanda m-pesa pe vodafone, un nou mod de a transfera bani fara comisioane. Mentionez ca mai are un baiat cu 4 ani mai mare caruia ii plateste pensie alimentara sau ar trebui.
Acum, pot sa va spun ca domnul acesta a calatorit in strainatate din cate am putut observa pe fb lui, timp in care nu a dat vreun semn. Eu numarul de telefon mi l-am schimbat de curand pentru ca mi-am pierdut telefonul, deci pe vechiul numar nu m-a contactat pana la acel moment.
Stiu ca dau multe detalii, dar as dori sa intelegeti intai persoana care este.
Cum poate un om care are un copil, un suflet , sa il paraseasca si sa revina in viata lui dupa bunul lui plac ca si cum nimic nu s-a intamplat?
Cum as putea sa ii explic unui copil de 7 ani ca tatal lui da semne doar cand isi aminteste?
Eu vreau sa ii plateasca pensie alimentara dar nu cum vrea el, ci cum e normal, lunar acei amariti de 150 lei cu care mare lucru nu faci in ziua de astazi care au fost calculati la salariul minim pe economie de atunci din 2014. Acum, cu siguranta, ar creste cuantumul, dar pentru asta tot eu trebuie sa fac presupun o actiune in instanta.
Ca sa revin, totusi la intrebarea mea: cum procedez pentru ca el sa plateasca si din urma si sa fie cuantumul actualizat la salariul minim pe economie de acum si cum obtin si custodia totala a copilului?
Eu intre timp m-am recasatorit, anul acesta. Mai am o bebelina de cateva luni.
Dar nu consider ca e corect sa renunt la dreptul copilului meu.
Mai mult, as dori sa putem merge intr-un concediu in strainatate fara sa mai cer aprobarea unui om care evident nu ii pasa atat de mult. Am cerut o procura in urma cu un an pentru un cont de economii deschis in numele copilului dar cu ambii parinti ca si reprezentanti doar ca sa il inchid dar nu a avut bani, cel putin asta e motivul invocat.
Sa spunem ca va invoca faptul ca nu a avut job in tot acest timp, tin sa mentionez ca el a lucrat aproape jumatate din viata lui ca sofer si ulterior ca sofer de taxi, deci stiti bine ca im general acestia nu au contracte de munca sau daca au au pentru o fractiune de norma.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra cat mai curand.
Discuție Datorie
Buna!
Vechea poveste. Am facut abonament in ianuarie 2007 la orange, iar in 2011, decembrie, am platit ultima factura, desi aveam contract pe inca aproximativ 2 ani. Nu am mai platit de atunci, desi venise in jur de 500 ron ultima factura, nu imi permiteam sa mai platesc intrucat abonamentul meu se modificase; fostul sot mi-a garantat k va plati lunar; in 2011 el cerandu-mi (fiind dator la orange) sa fac pe numele meu inca un contract pt tableta si internet. Ceea ce nu s-a intamplat. Nu s-a tinut de promisiune asa k eu am platit 2 luni cate 250 ron, apoi am renuntat k nu se mai putea. Traiam din salariul minim. Dupa 3 ani, anul acesta in iulie dak imi amintesc corect se implinesc , am fost sunata de la credit express, compania care a preluat datoria si mi-au cerut sa platesc 3100 lei, urmand k in maxim o sapt sa mi se aplice noi penalitati de inca 1200 lei. Nu au fost de acord sa platesc esalonat, in sume fixe lunare decat daca plateam jumatate. Am salariul minim si chiar nu am posibilitate. Unde am gresit? Le-am raspuns la telefon si de fiecare data am spus ca nu pot plati integral, nu pot face un imprumut in acest sens, ei tot insista. Dupa 2 luni imi spun k ma dau in judecata si k imi va veni poprire pe venit si bunuri. Nu sh cum sa procedez. Sa ii ignor? Sa imi dau demisia? Nu doresc sa parasesc locul de munca.
Dar nici nu e corect sa platesc 4300 lei pt o datorie de 500 lei. Cum ar fi posibila prescrierea? Mentionez inca o data ca anul acesta se implinesc in iulie 3 ani de la ultima factura venita, de platit am platit in decembrie 2011 ultima factura. Mentionez k in prezent deja platesc lunar 600 lei la banca. De unde sa platesc si asta? Ce urmari pot fi pt mine cat timp nu am bunuri pe numele meu?