avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie

Buna!
Vechea poveste. Am facut abonament in ianuarie 2007 la orange, iar in 2011, decembrie, am platit ultima factura, desi aveam contract pe inca aproximativ 2 ani. Nu am mai platit de atunci, desi venise in jur de 500 ron ultima factura, nu imi permiteam sa mai platesc intrucat abonamentul meu se modificase; fostul sot mi-a garantat k va plati lunar; in 2011 el cerandu-mi (fiind dator la orange) sa fac pe numele meu inca un contract pt tableta si internet. Ceea ce nu s-a intamplat. Nu s-a tinut de promisiune asa k eu am platit 2 luni cate 250 ron, apoi am renuntat k nu se mai putea. Traiam din salariul minim. Dupa 3 ani, anul acesta in iulie dak imi amintesc corect se implinesc , am fost sunata de la credit express, compania care a preluat datoria si mi-au cerut sa platesc 3100 lei, urmand k in maxim o sapt sa mi se aplice noi penalitati de inca 1200 lei. Nu au fost de acord sa platesc esalonat, in sume fixe lunare decat daca plateam jumatate. Am salariul minim si chiar nu am posibilitate. Unde am gresit? Le-am raspuns la telefon si de fiecare data am spus ca nu pot plati integral, nu pot face un imprumut in acest sens, ei tot insista. Dupa 2 luni imi spun k ma dau in judecata si k imi va veni poprire pe venit si bunuri. Nu sh cum sa procedez. Sa ii ignor? Sa imi dau demisia? Nu doresc sa parasesc locul de munca.
Dar nici nu e corect sa platesc 4300 lei pt o datorie de 500 lei. Cum ar fi posibila prescrierea? Mentionez inca o data ca anul acesta se implinesc in iulie 3 ani de la ultima factura venita, de platit am platit in decembrie 2011 ultima factura. Mentionez k in prezent deja platesc lunar 600 lei la banca. De unde sa platesc si asta? Ce urmari pot fi pt mine cat timp nu am bunuri pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:30, 15 Mai 2015
Penalitățile sunt exagerate și cred că în Instanța, pe un litigiul de anulare a clauzelor abuzive, veți câștiga cu siguranță.

În general astfel de creanțe sunt cumpărate cu 10 % din datorie. Facețile o ofertă să le plătiți 10 milioane, vedeți ce spun.

Dacă nu aveți bunuri și/sau venituri salariale, nu au ce să vă facă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonamentul orange elisacatia elisacatia Bună ziua! Mă aflu aici din cauza unor neplăceri facturale, abonamentul meu este 44 de lei pe luna, cu cel de TV și internet se ajunge la 145 de lei. În ... (vezi toată discuția)
Posibilitati reziliere contract, costuri majorate stcalin stcalin Buna ziua! As dori sa ma ajutati in rezilierea contractului cu Orange Romania. Motivele pentru care doresc sa fac acest lucru sunt mai multe. Am fost mintit si ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati in cazul in care nu am achitat factura orange? Andubeatbox Andubeatbox Buna ziua lume! Acum un an am facut un abonament de 8 euro, acum vreo 3luni am facut inca unul de 20 euro... nu am mai platit factura orange de doua luni din ... (vezi toată discuția)