Multumesc mult! Inca o intrebare mai am : eu implinesc 18 ani pe 17 octombrie, trebuie sa imi fac buletin nou pe numele actual si dupa sa incep demersurile, nu ? Buletinul meu expira in 2015, pentru ca mi l-am facut in iarna anului 2011, nu toamna, in 2010, cum trebuia de fapt. Practic dupa 17 octombrie eu sunt majora, dar buletinul meu expira anul viitor si nu stiu daca pot sa incep demersurile asa, cu buletinul actual sau trebuie schimbat si dupa sa incep procedurile
Peste 2 luni implinesc 18 ani si as dori sa trec pe numele mamei ( parintii mei sunt divortati, am fost incredintata mamei).
Am si motive intemeiate : tatal meu nu mi-a platit pensia alimentara, nu m-a cautat, nu mai stiu nimic de el de 7 ani iar numele actual este destul de urat si o sa fie un impediment in cariera pe care vreau sa o urmez.
Daca incepeam demersurile inainte sa am 18 ani, trebuia acordul tatalui si prezenta mamei..cum de tata nu mai stiu nimic si mama e plecata 11 luni din 12 in Italia, nu am avut cum.
Intrebarile mele ar fi:
-De unde trebuie sa incep demersurile si cat o sa dureze? ( desi in felul in care merg lucrurile in birocratia din tara noastra si la cat sunt de "amabile" functionarele..ma astept sa dureze cateva luni )
-Ce se intampla dupa? Eu o sa fiu la scoala, mi se schimba numele din catalog sau ramane acesta? O sa am si examenul, vara viitoare. Daca o sa termin pana atunci o sa fiu trecuta cu numele nou?
-Unde trebuie sa depun cererea catre Monitorul Oficial si de unde as putea lua aprobarea de scutire a publicarii pe motiv ca numele este urat?