avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate mari_mari

Activitate mari_mari

Răspuns la discuția Probleme racordare apa
NIci un sfat la ultima postare??
Multumesc...ancet incet pricepem ce si cum,proprietarul nostru ar fi primaria si administrator acestuia este ceva de genul fostului Fond Locativ.Din pacate factur trebuie sa vina pe un consumator ,ca respectiv,factura de electricitate sau gaz.Da,am platit instalatorului de a montat " distribuitorul" T-ul + alte piese + robineti dar ceilati locatari ignora faptul ca se pot racorda la acest distribuitor,probabil le convine cu ceasurile in casa ca cu "usa inchisa"nimeni nu poate vedea "ce...si cum..." pe cand in saht la vedere este LA VEDERE.
Totodata,ne dam seama ca,posibil sa abordam gresit situatia,si din nou va cer sfatul,respectiv ce s-ar putea intampla daca eu cu ceas in saht legat la "distribuitor" refuz sa platesc mai mult de ce am pe ceas + ceva suplimentar?in contextul ca pot demonstra ca nu sunt pierderi neinregistrate pe coloana mea si ca pierderile sunt pe coloana celorlalti?Ma dau in judecata??pot sa-mi inchida apa daca factura imobilului vine pe numele meu?sau eu pot sa le inched apa ei nu doresc sa plateasca si le pot demonstra ca exista pierderi inregistrate/neinregistrate pe coloana lor?
Multumesc...
Ptr. D-l Grecu
Pai daca se monteaza un prim contor "dar care sa fie amplasat inaintea contorului care alimenteaza ceilalti vecini din curte" nu ar insemna acelai lucru ca si cum eu as prelua factura curtii de pe numele decedatului pe numele meu?Si ce fac in cazul in care eu platesc factura iar dansii nu vor sa plateasca decat cat au pe apometrele din casa ,nerecunoscand ca pierderile sunt pe vechile tevi de plumb care le alimenteaza apometrele?Cred ca a-ti dorit sa spuneti ca cei de la regia de apa sa monteze 2 contoare principale in paralel (unul pe numele meu),dar acest lucru nu este posibil deoarece fiecarui imobil (nr. casa) I se monteaza numai 1 contor principal.
Astept sfatul Dvs. in continuare.Promit ca va tin la current cu totul....
Multumesc.
Multumesc ptr. raspunsurile si bunavointa care o aratati.
O sa incerc sa raspund pe rand,si in continuare astept sfaturile Dvs.
Ptr. d-na/d-ra Ynocentta :
Nu,nu exista asociatie de locatari/proprietari.Adica ptr. niste proprietari comozi care nu doresc sa-si puna apometrele in saht si sa-si plateasca propriile pierderi trebuie la le platesc eu partial pierderile lor?Frumoasa lege....
Ptr. d-l Adam Grecu:
Bine de stiut ce mi-ati sugerat,dar furnizorul de apa nu accepta decat un contor principal iar restul sunt considerate secundare.Nu o sa incercam sa facem rau vecinului cu tubul de canal pe teava de apa care sa spart,cu toate ca el este unul din cei cu "pretentii in viitor" iar al doilea cu "pretentii in viitor" este cel care se da mare "constructor" si care a montat tubul peste teava de apa.Din contractual de inchiriere ce-l am , am gasit :
Administratorul se obliga :
- Sa efectueze toate reparatiile care sunt necesare ptr. a mentine bunul in stare corespunzatoare de intretinere pe toata durata locatiunii.
Chiriasul se obliga:
- Sa suporte toate reparatiile de intretinere curenta a caror necesitate rezulta din folosinta obisnuita a bunului.
Oare dupa aceste obligatii cui iar revenii obligatia de a efectua reparatiile de apa in curte???
Acum,trebuie sa va spun,lucrarea este deja facuta,adica in saht cu apometru principal instalatorul mi-a montat un T din care pleaca vechea coloana de apa a curtii iar din cealalta parte a T-ului este legat apometrul meu si teava de apa care ami intra in casa.Am facut totul fara plan deoarece in urma sapaturilor am gasit un vechi bransament de apa,care intra din saht direct in apartamentul meu,si dupa cate ami aduc aminte mama mea spunea ca prin 1950 bunicul a platit prima racordare cu apa a apartamentului,bineinteles nu detin documente in acest sens,dar banuiesc ca or fi pe undeva daca vor fi necesare....
Alta intrebare la modul general ar fi :
Factura de apa a imobilului vine pe un fost locatar acuma decedat.
Daca factura ar venii pe numele meu,eu platind-o,iar anumiti locatari nu ar platii apa,cu pierderile de pe coloana lor,ar fi legal sa inchid apa pe coloana lor pina ce acestia ami vor da banii.Nu sunt pusa pe rau,dar cu asemenea oameni,ne gandim sa fim preventiv deoarece se pare ca si pe viitor vor incerca ,prin diverse,sa ne ia banii.Nu ne sperie o suma mica,dupa cum le-am propus de 15% suplimentar din consumul nostru,(si nu au acceptat)dar la gandul altor sparturi si pierderi de sute de lei,poate mii...ne ia groaza si trebuie sa ne gandim la o varianta......sper,cu ajutorul Dvs.
Orice idei si sfaturi legale,sunt binevenite si va multumes ptr. ajutorul Dvs.
Buna seara,intampin o problema legata cu distribuirea apei in comun din imobilul unde locuim.
Pe scurt :Suntem chiriasi ai fondului locativ,locuim la curte comuna si ca toti locatarii din imobil detinem contor de apa la intrarea in apartament.Sa produs o spartura la teava de plum din curte care ami alimenta mie bransamentul din casa si toti ceilalti locatari mi-au spus ca eu trebuie sa support toate pierderile.Am platit 600 lei,si in mod normal,am chemat sapatori sa remedies siuatia.Dupa momentul saparii am chemat un instalator care mi-a aratat ca peste teaza care s-a spart un vecin si-a pus un tub de canal (care deasemenea era spart) iar instalatorul mi-a mentionat ca in momentul in care se pune tub de canal acesta este recomandat de a fi pus pe pat de nisip ptr. a preveni aceste situatii de rupere,in fine,nu cunosc norme,cert este ca am fotografiat pozitia tubului care trecea direct pe teava.Mi-am taiat alimentarea comuna din curte cu apa,am pus dop tevii,deoarece instalatorul mi-a precizat ca avind in vedere pozitionarea tubului de canal al vecinului pe teava,este posibil ca aceasta sa se mai rupa.Am platit sapatorii si din canalul unde se afla ceasul principal de apa,iar printr-un T instalatorul mia montat un ceas omologat si mia facut un coloana de apa separata pina in casa,ptr. ca pe viitor sa nu mai support pierderi in asemenea hal.
Acuma ce spun vecinii razand,ca degeaba am facut aceasta coloana ca tot trebuie sa platesc partial pierderile din curte daca acestea vor aparea,ca asa este legea si trebuie sa o respect.Din start am fost de acord sa platesc un plus suplimentar de 15% calculat la consumul meu dar nu vor.
Este adevarat?Chiar daca am coloana separata,ceas(apometru) montat linga ceasul principal pot fi obligata sa platesc pierderile celeilalte coloane?sau nu ma pot obliga?
Alta intrebare ar fi daca nu cumva proprietarul(fondul locativ) trebuie sa execute reparatiile exterioare privind utilitatile?
Multumesc ptr. sprijinul si sfaturile acordate si mii de scuze ptr. greselile de ortografie .