avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Activitate andreea_iti

Activitate andreea_iti

Buna,

Am revenit....:(
Dupa indelungi insistente telefonice, am primit urmatorul raspuns:
Stimata doamna ...., va multumim ca ati ales sa achizitionati unul dintre produsele destinate sanatatii oferite de compania XYZ.

Compania a analizat cererea dumneavoastra si ca raspuns contractul se poate rezilia cu plata a 30% din valoare contractului, deoarece contractul a intrat in vigoare imediat dupa semnarea lui si comanda a fost plasata imediat, aceasta vine cu serie, garantie si factura fiscala pe numele dumneavoastra.
Noi nu va recomandam sa recurgeti la aceasta modalitate de incetare a contractului deoarece trage dupa sine plata unei sume de bani de catre dumneavoastra fara sa beneficiati de nici un produs si nu este in folosul niciuneia dintre parti.
Va recomandam sa luati legatura cu consultantul nostru si sa negociati contractul in vederea obtinerii unei reduceri substantiale si a unei modalitati de plata convenabile pentru dumneavoastra

Va multumim ca ati ales XYZ.


Eu le-am mentionat in subsolul informarii de retagere (facuta pe modelul indicat in OUG), urmatoarele lucruri:
Mentionez că semnarea contractului de vânzare a fost făcută într-un birou (în afara unui spațiu comercial) și ca atare cade sub incidența OUG 34/2014.
Ca atare vă rog sa îmi restituiți suma de 200 ron plătită pe post de avans pentru acest contract conform art.13 din OUG 34/2014.
De asemenea, doresc să menționez că semnarea contractului nu a fost făcută de ambele părți contractuale, astfel contractul se poate considera invalid din lipsa consimțământului din partea vânzătorului, iar factura de avans a fost emisă și încasată fără a avea o bază contractuală legală.


Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?

Va multumesc frumos,
Andreea M
Multumesc mult de tot pentru ajutor. Au depus ai mei azi notificarea.

Am citit acum OUG34/2014, sper sa nu apeleze la art. 3 pct. 3b:
(3) Prezenta ordonanţă de urgenţă nu se aplică următoarelor contracte:
[...] b) având ca obiect serviciile de sănătate furnizate pacienţilor de către cadrele medicale pentru evaluarea, menţinerea sau refacerea stării lor de sănătate, inclusiv prescrierea, eliberarea şi furnizarea de medicamente şi dispozitive medicale, indiferent dacă acestea sunt sau nu furnizate în cadrul unor unităţi medicale;


Ai mei comandasera de fapt un purificator de aer (ceea ce clar nu este dispozitiv medical) dar au primit ca bonus si un aparat pe care aceasta firma il da drept 'aparat medical' pentru terapia cu lumina polarizata.

Exista undeva o lista cu unitatile autorizate sa distribuie dispozitive medicale?
In caz ca se ajunge la art. 3 pct. 3b, ma pot folosi de faptul ca contractul nu este semnat de ei?

(Va tin la curent)

Multumesc inca o data,
Andreea
Buna,
Imi puteti spune va rog daca se poate invoca dreptul de retragere (din partea cumparatorului) dintr-un contract de vanzare cumparare semnat de consumator in urma unei prezentari de produse intr-o sala a unui hotel?
Vanzatorul este un SRL cu obiect de activitate de comert cu amanuntul in afara magazinelor (caen 4799).
Ce nu imi este mie clar este daca acea locatie inchiriata pentru prezentarile produselor se poate considera spatiu comercial.
Si o alta intrebare...contractul se poate considera nul (sau invalid) daca nu este semnat de vanzator? (exemplarul de la consumator nu este semnat si de vazator, are doar stampila acestuia)
[n.r - este vorba despre un contract semnat de parintii mei in urma unei prezentari de produse electrocasnice, ex un purificator de aer, vandut la un pret exorbitant si de catre o companie despre care nu am gasit nici o informatie; mi se pare totul foarte dubios si vreau sa ii scot din aceasta situatie. Contractul a fost semnat pe 22aug deci un raspuns cat mai rapid ar fi de folos. Ei au platit deja un avans de 200 ron. Produsul nu a fost luat in proprietate inca.]
Multumesc frumos!