avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Activitate LiaV

Activitate LiaV

Mulţumesc, dle Avnic!
Colegi de-ai dv, probabil la fel de expeditivi, laconici şi nepăsători, mi-au formulat cererea de chemare în judecată. Doi avocaţi - soţ/soţie!
Aşadar, cred că discuţia de faţă e utilă nu doar pt noi, ignoranţii care suntem dispuşi să plătim unui avocat cât ni se cere, cât şi pt cei care s-au apucat deja de drept, l-au terminat (ei ştiu cum) şi şi-au format propriile lor percepţii/păreri. Proaste şi inutile!
E bine să se ştie că în România nu se poate da în judecată "piatra care ţi-a spart capul". Că aici firmele se mişcă de la sine putere, şi nu administrate de persoane fizice, fir-ar! Aici se poate fura sute de milioane şi poţi dormi liniştit, pt că nimeni nu-ţi face nimic, chiar dacă un judecător a zis altfel!
Ştiam că nu mai este cale legală de urmat, dar nu cred că există om care trăieşte fără să spere.

Mulţumesc tuturor care aţi încercat să vă implicaţi cu statutul modest de OM în această discuţie!
Cei cu firma au sediul într-o vilă. Tot mobilierul, computerele şi angajaţii erau sus. Când au aflat de Hotărârea judecătorească, le-au mutat la demisol. Le-au ascuns, de fapt, pt că executorului i s-a spus că nu stă nimeni acolo. Omul de la firma de curierat mi-a spus însă că sunt acolo jos, că-şi continuă activitatea, dar pe ascuns, şi că şi lui îi răspund greu la telefon.
Care executor judecătoresc se apucă să verifice fişele de inventar ca să descopere de care firmă aparţin mijloacele fixe, din moment ce au mai avut alte firme înainte?
Aşa rămâne situaţia la noi în ţară! La noi o firmă, în ciuda faptului că e administrată de o fiinţă umană, poate să-ţi încaseze o sumă mare pt un serviciu, printr-un contract semnat/ştampilat, şi să nu fie nicio problemă dacă dispare fără să-şi onoreze angajamentul.
Aşa mi-a spus comisarul specializat pe înşelăciuni. La noi firma e una, persoana care o administrează, alta.
Dar nimeni nu-ţi spune că dacă dai în judecată respectiva firmă, ar fi ca şi când ai da în judecată o piatră care ţi-a spart capul.
Am depus plângere penală împotriva celui care a semnat cu mine contractul, dovedindu-se că nu avea în acel moment nicio funcţie în firmă. Dar şi în acest caz are scăpare, pt că putea fi împuternicit verbal s-o facă!!!
Ce-i rămâne atunci omului furat în mod grosolan? Să îşi facă singur dreptate? Aici te aduc legile de azi?
În urmă cu doi ani am câştigat un proces civil cu o editură. Hotărârea este definitivă şi executorie, editura fiind obligată să-mi restituie o sumă mare de bani pt neîndeplinirea serviciului prevăzut în contract.
Când li s-a comunicat Hotărârea, şi-au luat mobilierul şi angajaţii şi au dispărut, iar peste câteva luni şi-au deschis o altă firmă (a patra) cu acelaşi nume de editură.
Executorul mi-a spus că au pe urmele lor alţi doi executori şi că le sunt blocate conturile bancare.
Aşadar, se pare că acesta este un nărav al celor de la editură, de-a lăsa în urmă un şir de conturi blocate, de persoane înşelate, şi să deschidă altă şi altă firmă.
Stând cu Hotărârea judecătorească în mână, în care instanţa s-a pronunţat împotriva editurii, şi nu a administratorilor ei - care şi azi îşi văd liniştiţi şi zâmbitori de treburi, fac lansări de carte, chiar sponsorizează pe alţii - ce am eu de făcut în acest caz ca să-mi recuperez banii? Pot primi un sfat, vă rog?
Mulţumesc!