avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate OanaSorina

Activitate OanaSorina

Răspuns la discuția CCC Luna aferenta tatalui
freeelis a scris:

@ OanaSorina

Tatal va beneficia de stimulent de insertie pana la varsta de 3 ani , numai daca va relua activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul varsta de 2 ani.

in acest sens , se exprima art.7 alin.2 lit.a din OUG 111/2010 .

art.7 din OUG 111/2010
......
(2) Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de inserţie se prelungeşte astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
.....

Tatal lucreaza, nu a fost deloc in cic. Ma interesa daca putea sa ia el stimulent in locul meu daca eu as renunta la indemnizatie mai repede, fara sa intre el in cic.
Răspuns la discuția CCC Luna aferenta tatalui
adriana12_12 a scris:

buna ziua, daca tatal tb sa stea minim o luna, asta inseamna ca poate sta deci ultimele 2 luni pana face copilul 2 ani, incasand astfel indemnizatia 2 luni? daca mama se intoarce cu 60 de zile inainte de implinirea celor 2 ani, tatal va primi indemnizatia pana la 2 ani? iar stimulentul de insertie al mamei, se vireaza luand in calcul prima luna de munca, cumulandu-se deci cu indemnizatia primita de tata, sau se va vira dupa cele 60 de zile si incetarea indemnizatiei primita si de tata?

Daca tatal lucreaza iar mama nu mai are contract de munca dupa incetarea concediului de maternitate (contractele anterioare au fost pe perioada determinata) se poate ca mama sa renunte la indemnizatie cand implineste copilul 1 an si 10 luni iar tatal sa beneficieze de stimulent de insertie pana implineste copilul 3 ani?
Multumesc!
Sunt doctorand cu frecventa in ultimul an, iar momentan sunt in concediu de crestere copil pentru 2 ani.
Exista posibilitatea unui concurs la universitatea la care sunt pentru post de asistent universitar pe perioada determinata incepand cu anul universitar 2015-2016.
Mentionez ca sunt in CCC pana in august 2016.
Cum as putea sa dau concurs pe post si sa raman in CCC pana la implinirea celor doi ani si sa intru pe post dupa aceasta data daca dau concursul anul acesta in toamna?
Va multumesc anticipat!
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Chiar daca din luna octombrie eu o sa-mi fac prelungire pentru 6 luni la doctorat nu este acoperita luna noiembrie? Va multumesc!
Sunt incadrata ca si student-doctorand cu frecventa cu bursa din data de 17 octombrie 2011. In tot acest timp am beneficiat in fiecare an si de contract de munca pe perioada determinata de un 1 pentru activitatea de plata cu ora la facultate.
Urmeaza sa nasc in data de 5 noiembrie. Contractul de doctorat s-ar incheia in data de 17 octombrie 2014 cu posibilitatea de prelungire pentru inca 6 luni cu bursa, iar contractul de plata cu ora in 30 septembrie 2014.
Cum pot beneficia de concediu pre,post natal?
Se poate lua concediul prenatal pe contractul de plata cu ora, avand venituri in ultimul an in fiecare luna?
Concediul de maternitate se poate lua tot pe plata cu ora si sa imi continui cu prelungirea de doctorat si bursa aferenta?
Sau ce voi beneficia va fi doar pe baza doctoratului si acesta trebuie intrerupt in momentul intrarii in concediu prenatal?
Multumesc!