avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pre, post natal si indemnizatie maternitate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pre, post natal si indemnizatie maternitate doctorand cu frecventa si plata cu ora

Sunt incadrata ca si student-doctorand cu frecventa cu bursa din data de 17 octombrie 2011. In tot acest timp am beneficiat in fiecare an si de contract de munca pe perioada determinata de un 1 pentru activitatea de plata cu ora la facultate.
Urmeaza sa nasc in data de 5 noiembrie. Contractul de doctorat s-ar incheia in data de 17 octombrie 2014 cu posibilitatea de prelungire pentru inca 6 luni cu bursa, iar contractul de plata cu ora in 30 septembrie 2014.
Cum pot beneficia de concediu pre,post natal?
Se poate lua concediul prenatal pe contractul de plata cu ora, avand venituri in ultimul an in fiecare luna?
Concediul de maternitate se poate lua tot pe plata cu ora si sa imi continui cu prelungirea de doctorat si bursa aferenta?
Sau ce voi beneficia va fi doar pe baza doctoratului si acesta trebuie intrerupt in momentul intrarii in concediu prenatal?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: OanaSorina , utilizator 17:00, 26 August 2014
1. - De concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) beneficiati in baza contractului individual de munca (CIM).
- Prezentati angajatorului certificatele medicale de concediu de maternitate care vi le va plati si va recupera apoi banii de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).
- In timpul concediului de maternitate nu trebuie sa intrerupeti doctoratul.

2. - De concediul crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani (depinde pentru care varianta optati) beneficiati dupa ce se termina concediul de maternitate.
- Pe timpul cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC trebuie sa suspendati orice activitate care va aduce venituri profesionale (aici se include si bursa doctorala).

3. - Dvs. veti naste in noiembrie 2014, CIM expira in septembrie iar doctoratul in octombrie.
- Ramaneti cu luna noiembrie (pana la data nasterii) neacoperitoare pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

4. Daca vreti un raspuns oficial intrebati la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Chiar daca din luna octombrie eu o sa-mi fac prelungire pentru 6 luni la doctorat nu este acoperita luna noiembrie? Va multumesc!
1. Daca prelungiti doctoratul se acopera si luna noiembrie.

2. Dar ca sa nu renuntati la doctorat pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC va recomand sa terminati doctoratul (ca sa nu mai aveti bursa) si apoi sa intrati in CCC.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere doctorat pe perioada concediului de maternitate Iuliaeu Iuliaeu Buna ziua! Puteti sa imi spuneti daca studiile de doctorat pot fi intrerupte pe perioada concediului de maternitate? Sunt studenta cu bursa si am epuizat deja ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)
Concediu post natal si indemnizatie crestere copil norachiorean norachiorean Buna ziua Eu sunt sau mai bine zis am fost student doctorand (oct. 2011 - oct. 2014) pentru ca acum sunt in perioada de gratie pentru sustinerea tezei de ... (vezi toată discuția)