1. Nu este vorba de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci de concediu crestere copil (CCC).
2. Conform actualelor reglementari pe perioada de CCC trebuie sa suspendatl plata bursei pentru doctorat.
3. - Conform noilor modificari aduse OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor nu se suspenda plata indemnizatiei pe perioada de CCC daca realizati venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, de maximum 6 ISR intr-un an calendaristic (adica 3.000 lei pe an).
- Dar nu au aparut inca modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010 pentru a vedea daca bursa doctorala este si ea un venit care poate fi cumulata cu indemnizatia pentru CCC.
4. Ar fi bine sa puneti intrebarea la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Daca din motive personale/medicale/stiintifice nu ati reusit sa termini teza la timp tebuie sa depuneti la Secretariatul Scolii Doctorale una din urmatoarele cereri, avizata de conducatorul de doctorat :
- cerere intrerupere doctorat
- cerere prelungire doctorat
HG 681/2011
Art. 39
(1) În domeniile de studii reglementate la nivel european, durata studiilor universitare de doctorat respectă legislaţia corespunzătoare.
(2) Durata programului de doctorat este, de regulă, de 3 ani. Prin excepţie, în cadrul învăţământului superior medical uman, medical veterinar şi farmaceutic, conform art. 174 alin. (3) din Legea nr. 1/2011, durata programului de doctorat este, de regulă, de 4 ani.
(3) Din motive temeinice, în condiţiile stabilite prin regulamentul şcolii doctorale, durata programului de doctorat poate fi prelungită cu 1–2 ani, cu aprobarea senatului universitar, la propunerea conducătorului de doctorat şi în limita fondurilor disponibile.
(4) Studiile universitare de doctorat se pot întrerupe din motive temeinice, în condiţiile stabilite prin regulamentul şcolii doctorale. Durata acestor studii se prelungeşte cu perioadele cumulate ale întreruperilor aprobate.
(5) Prelungirea prevăzută la alin. (3), respectiv întreruperea şi prelungirea prevăzute la alin. (4) se stabilesc prin acte adiţionale la contractul de studii universitare de doctorat.
Art. 40
(1) Dacă studentul-doctorand nu reuşeşte să finalizeze teza în termenul stabilit potrivit contractului de studii universitare de doctorat şi eventualelor acte adiţionale la acesta, studentul-doctorand mai are la dispoziţie o perioadă de graţie de maximum 2 ani pentru a finaliza şi susţine public teza, depăşirea acestui termen conducând în mod automat la exmatricularea sa.
(2) În perioada de graţie prevăzută la alin. (1) studentul-doctorand nu poate beneficia de bursă de doctorat acordată din granturile doctorale prevăzute la art. 52.