avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate chrystmass

Activitate chrystmass

Buna ziua, am o intrebare legata de obligativitatea casei de marcat pentru persoane fizice. In primul rand, firma proaspat infiintata, cu cod caen 4799n- Comert cu amanuntul in afara pietelor, standelor si a chioscurilor, presteaza servicii de promovare prin vouchere de reducere pe care le ataseaza in reviste si apoi se vand la persoane fizice si juridice. Pentru vanzarea la persoane juridice este clar, factura si chitanta.

Dar la vanzarea catre persoane fizice ?

Totodata sunt autorizat pe coduri CAEN cu activitate la beneficiar si/sau in afara sediilor proprii. Vanzarea se face la rece, din usa in usa. Acum intrebarea mea este: sunt obligat sa am casa de marcat mobila ? Pentru ca am vazut un punct undeva unde nu ma obliga, cel putin asa am inteles.

Art. 15. – Intră sub incidenţa prevederilor art. 2 lit. h) din ordonanţa de urgenţă:

a) profesiile libere sub toate formele de organizare, care nu implică crearea unei societăţi comerciale, desfăşurate de către notari, avocaţi, experţi autorizaţi, medici, experţi contabili, contabili autorizaţi, arhitecţi, precum şi de alte persoane fizice care prestează servicii cu caracter profesional în domeniul ştiinţific, literar, artistic şi educativ;
b) activităţile economice desfăşurate în mod independent, inclusiv prin practicarea unei meserii, de către persoanele fizice autorizate potrivit legii, cu excepţia activităţilor de taximetrie auto pentru mărfuri şi persoane.

j) comerţul cu amănuntul prin comis-voiajori, precum şi prin corespondenţă, cu excepţia livrărilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine şi unităţile de alimentaţie publică, pe bază de comandă;
Buna ziua, as dori sa aflu ce grupe si clase ale codurilor CAEN imi sunt necesare pentru a desfasura urmatoarea activitate:

- Doresc sa contractez cativa comercianti de la care sa obtin niste reduceri la anumite produse in schimbul promovarii facute de firma mea, dupa care sa fac comanda la tipografie pentru o brosura care sa contina un numar de vouchere de reduceri. Aceasta la randul lor se vor vinde atat prin vanzare directa (la rece) la clienti, cat si prin intermediul paginii web prin comanda si livrare personala. M-am gandit la urmatoarele doua, insa am impresia ca nu e suficient, cel putin pentru online.

4799 - Comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor 4799 .
7311 - Activitati ale agentiilor de publicitate

V-as multumi foarte mult daca as afla pana maine cand trebuie sa predau actul constitutiv. Va multumesc.