avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Activitate Andreas20

Activitate Andreas20

Cam asa ma gandeam si eu ... Va multumesc mult pentru mesaj, va doresc o zi buna.
Buna ziua, am postat un anunt de vanzare a doua telefoane pe tocmai.ro. Am fost contactat de un posibil cumparator si ne-am intalnit pentru ca acesta sa vada aparatele. Precizez ca in mod curent nu ma ocup cu astfel de activitati, aceasta fiind una sporadica. In momentul in care discutam cu potentialul cumparator la o terasa, au aparut doi politisti care ne-au poftit la sectie pentru explicatii. Am explicat ca este o vanzare sporadica a unor bunuri din gospodarie care-mi prisosesc, urmare a postarii unui anunt pe site-ul mentionat mai sus. Acestia mi-au adus la cunostiinta ca am incalcat Legea nr, 12/1990, prin faptul ca am desfasurat comert in locuri neautorizate, ca nu am documente de provenienta a marfurilor si ca am vandut ambulant marfuri. Ma intreb daca intalnirea cu clientul ar fi avut loc la mine acasa, locul tranzactiei ar fi avut caracter legal ? Din cata legislatie cunosc, ca sa faci comert trebuie sa fii comerciant, ori eu nu intrunesc conditiile necesare (nu este profesia mea), marfa n-am vandut, deoarece un bun este marfa atunci cand este cumparata in scopul revanzarii, iar provenienta unui bun vandut ce prisoseste in gospodaria proprie nu stiu sdaca trebuie dovedita prin vreun document. Consider ca eventual dumnealor ar fi avut obligatia sa probeze provenienta ilegala a bunului (nu mai am factura). Dumnealor au retinut bunurile, insistand sa le pun la dispozitie document de provenienta, altfel le confisca si ma sanctioneaza. In concluzie, va rog sa ma lamuriti daca intr-adevar am incalcat vreo lege si in ce conditii pot sa vand un bun personal de care nu mai am nevoie ? Va multumesc anticipat.