Andreas20 a scris:
..am postat un anunt de vanzare a doua telefoane pe tocmai.ro. Am fost contactat de un posibil cumparator si ne-am intalnit pentru ca acesta sa vada aparatele.
In momentul in care discutam cu potentialul cumparator la o terasa, au aparut doi politisti care ne-au poftit la sectie pentru explicatii...
Acestia mi-au adus la cunostiinta ca am incalcat Legea nr, 12/1990, prin faptul ca am desfasurat comert in locuri neautorizate, ca nu am documente de provenienta a marfurilor si ca am vandut ambulant marfuri.
pai "comertul" s-a facut pe tocmai.ro (nu ambulant), care e autorizat (daca nu e, treaba lui).
la "terasa" (putea fi oriunde) ati livrat marfa, ati incasat banii. foarte bine. n-are nicio legatura cu Legea 12/1990.
nu va trebuie niciun document (in sensul legii 12/1990), ca nu sunteti comerciant.
3.2.2. Dovada calităţii de comerciant:
In cazul unei persoane fizice, întrucât calitatea de comerciant se dobândeşte prin săvârşirea faptelor de comerţ obiective cu caracter profesional, înseamnă că această calitate se poate proba numai prin prezentarea unor dovezi din care să rezulte că persoana în cauză a săvârşit efectiv una sau mai multe fapte de comerţ prevăzute de art. 3 C.com. ca o profesiune obişnuită şi în nume propriu.
[ link extern ]