avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate leghy

Activitate leghy

Avand calitate de parte vatamata intr-un dosar penal, va rog sa imi spuneti daca exista(care ar fi) cale extraordinara de atac in cazul respingerii ca nefondata in baza art. 341 alin. 6 lit. a C. proc. pen. a unei plângeri a soluţiei de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP) împotriva ordonanţei procurorului, in conditiile in care in ordonanta de clasare organul de urmarire penala a introdus o noua parte vătămata de care nu mi-a adus la cunostinta si care a pledat in favoarea reclamațiilor, iar in cursul judecații pe camera preliminara judecătorul a citat partea ca intimat?
Multumesc
Este legal ca un expert tehnic judiciar care a efectuat o expertiză tehnică într-un dosar penal sa fie audiat pentru a suplini deficiențele raportului și ulterior sa i se solicite să întocmească un supliment de expertiză tehnică pentru că nu a reușit să lămurească deficiențele raportului cu ocazia audierii ca martor?
Este legal ca în cursul unui an directorul General al unei regii autonome sa dispună înființarea prin decizie scrisă a unei comisii de inventariere sau mai multe(de ex. pentru inventarierea motorinei din stoc de la o navă tanc), altele decât comisiile de inventariere înființate prin decizie scrisă anterior, în baza Legii contabilității și OMFP 2861/2009 și care sunt considerate comisii de inventariere anuală și care au același obiective?