avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate olteanu_cristina

Activitate olteanu_cristina

Va multumesc pt informatiile concise si detaliate!
1.- La legea OUG111/2010 am gasit:
Art. 12. — Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
2.-Ceea ce mi-ati spus dvs :
. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art.12
...
(2) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, dupã caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisã a persoanei îndreptãţite, ori de câte ori aceasta solicitã, cu respectarea condiţiilor prevãzute de ordonanţa de urgenţã.
...
-nu am gasit.
3.- Intrebarea mea este: Daca merge la AJPIS si cere baza legala a legii OUG 111/2010 alin (2) si ii arata ceea ce eu am gasit la aceasta lege care sunt pasii de urmat in continuare?
4.-Daca merge la AJPIS cu documentele specificate de dvs mai are dreptul la stimulentul de insertie sau pot face o nedreptate ca aceia care v-am spus-o in mesajul de ieri cum ca:"ca daca nu are continuitatea intre CIM nu mai are dreptul de a beneficia de stimulent

MULTUMESC!
Exista o cerere tip sau pur simplu de mana?
2.Si o ultima intrebare:-Cum se face plata stimulentului cu o luna in urma sau in luna in curs?
-Adica in luna iulie a luat stimulentul pe iunie sau pe iulie?(ar vrea sa stie cat debit are).

1-Asta inseamna ca in perioada iulie-septembrie ar avea un debit deoarece i s-a virat stimulentul in continuare,dar de cand i se deschide alt CIM este in continuare indreptatita.

-Si atunci acesti bani ii va restitui ea sau i se vor opri de catre AJPIS in momentul in care va cere reluarea in plata a stimulentului?

2-Si pt reluare se face un alt dosar care sa contina copia dupa CIM si o cerere prin care solicita reluarea in plata a stimulentului sau pur si simplu se prezinta la primarie cu copie dupa CIM si cu cererea pt repunerea in plata a stimulentului de insertie?Va multumesc!
20.08.2013 este data nasterii copilului.Ea ar vrea sa stie daca cei de la AJPIS i-au virat banii in continuare mai are dreptul la stimulent din momentul in care i se deschide alt CIM incepand cu 15.09.2014.Si acei bani trebuiesc returnati?Inca o data mentionez ca a optat pt 1 an de CCC.Multumesc frumos!
Plata stimulentului nu s-a suspendat.
In situatia aceasta cum se procedeaza?Ce se poate face?
De la AJPIS i-a spus ca daca nu are continuitatea intre CIM nu mai are dreptul de a beneficia de acest stimulent.Multumesc!
Va rog frumos sa ma lamuriti pentru ca nu stiu daca am inteles bine.Deci in momentul cand i s-a incheiat CIM ar fi trebuit sa i se suspende si stimulentul?
Buna ziua!Cumnata mea a intrat in concediu de crestere copil incepand cu data de 20.08.2013,optand pt un an,iar incepand cu 14.10.2013 a beneficiat de stimulent de insertie.Ea a avut contract individual de munca de la 14.10.2013-20.06.2014 dupa care cu data de 18.07.2014 a intrat in somaj,iar incepand cu 15.09.2014 pana la 19.06.2015 va avea iarasi contract de munca fiind profesor necalificat contractul este pe perioada determinata de la inceperea anului scolar si pana la terminarea acestuia.Intrebarea mea este:Mai are dreptul de a beneficia de stimulentul de insertie,sau se poatea reintoarce in CCC sau pt a se reintoarce trebuia sa opteze pt 2 ani?Multumesc frumos