Buna seara!
Intrebarea mea este urmatoarea:
Ce raspundere juridica are avocatul caruia i s-a facut o imputernicire avocatiala?
Va explic mai detaliat...am facut aceasta imputernicire in 2003 inainte de a parasi tara.
In aceasta perioada lupt impotriva unui proces care s-a deschis in 2014 dupa o acusare pe seama mea pe nedrept in 2003.
In aceste zile, cautand prin vechi documente, gasesc imputernicirea avocatiala pe care eu o, facusem cu avocatul respectiv in anul 2003.
Am reusit sa-l recontactez si sa-i cer explicati referitoare la aceasta imputernicere, dorind sa inteleg mai bine rolul dansului si responsabilitatea domnului avocat in toata aceasta poveste.
Dupa intrebarile mele... nu a primit raspunsuri concrete.
Si a ramas se ma contacteze si sa lamurim situatia... dar din pacate si nefericire... nu am mai avut nici o veste!
Buna ziua!
Asa este, aveti dreptate!
Si va rog sa ma scusati, daca modul meu de a ma esprima si explica nu este profesional.
Credeti-ma, nu am mai trecut pana acum prin asa experiente!
Va multumes, o zi buna!
Daca totul s-a intamplat in 2003, sunt 11 ani de atunci si pana acum.Nu pot sa-mi explic pana in momentul actual, cum dupa 11 ani, vin acusat si gasit vinovat de un fapt care s-a petrecut acum 11ani??? Repet ca in anul 2003 aceste acusatii mi-au fost facute pe nedrept! Dupa declaratia "victimei" impotriva mea, am fost chemat la sectie, am dat declaratie, m-au retinut 24h, a doua zi in fata unui judecator cu usile inchise (doar avocati in birou), si dupa nici o ora m-au eliberat! M-am intors acasa, am ramas 6 luni in tara la acelas domiciliu si nimeni nu m-a cautat absolut deloc! In 2004 deja plecat, am fost nevoit sa-mi scot cazierul pentru a putea obtine un loc de munca! In 2006 m-am casatorit legal cu o cetateanca din tara in care am imigrat, in urma casatoriei am dobandit cetatenia tari in care ma aflam cu sotia mea si familia (am facut documentele necesare cu ambasata romana pentru a legaliza uniunea noastra/ in tara m-am intors des si mereu cu transportul aerian/ prin 2009 am cerut sfatul unui avocat din tara pentru a se interesa si a ma lamuri cu cele intamplate in perioada acelui an nefericit 2003, m-a asigurat ca dupa atati ani daca nu am fost gasit vinovat la momentul respectiv...sa nu imi fac griji).
Am incercat sa va fac un rezumat cat mai scurt despre toate evenimentele care s-a petrecut in viata mea de atunci, din acel moment nefericit si pana acum!
Incercand asa, de a ma face mai bine inteles...
Am aflat de cele intamplate de la o ruda de primul grad si prin intermediul internetului (privacy=0).
S-au prezentat dupa proces si dupa condamnarea mea doi domni politisti cara ma cautau, fara nici o hartie..lasand doar un simplu numar de telefon mobil.
Am urmatoarele interbari:
1) de ce nu m-au cautat si gasit pe mine sau rudele mele cand s-a deschis un proces impotriva mea?
2) cum pot fi acuzat si gasit vinovat acum dupa 11 ani si nu atunci in 2003?
Va multumesc pentru atentia Dvs. si va doresc o seara placuta!
Da, asa este m-au condamnat pt. ca, nu mi-au dat posibilitatea de a ma apara si au reusit sa dea de rudele mele doar dupa condamnarea mea, doi domni politisti care intreaba de mine, fara a da nici o esplicatie si fara nici un document, lasand doar un simplu numar de telefon ("foarte profesional din partea lor")!
1) trebuie demonstrat daca m-au citat intr-un fel sau altul si sa-mi demostreze ca e asa cum spun (un proces facut in luna august, spune mult)
2) din cat incerc sa inteleg mai bine si sa ma informez, am inteles ca este o mare, foarte mare diferenta intre o urmarire cu sau fara actiune penala( trebuie anuntate organele de polizie si procurolul de schimbarea de domiciliu sau resedinta doar cand esista o actiune penala care poarta la un proces penal/in cele 6 luni din 2003 pana la plecarea mea, nu am schimbat nici domiciliu si nici nu am fost chiemat sau cautat)
3) din cate am inteles si informat, dosarul nu a fost redactat si inca se mai poate face apel
Totul mi se pare atat de ciudat si confus...
Buna seara!
In 2003 am fost acusat pe nedrept de vatamare corporala si sechestru de persoana.Dupa instiintarea mea si declaratia mea, am fost retinut 24h si pe urma liberat. Dupa aproape 6 luni de la aceasta urata esperienta, timp in care nu s-a intamplat nimic si nu am parasit vechiul domiciliu, parasesc tara pt. a continua studiile si a incepe o noua viata alaturi de viitoarea sotie.
Dupa 11ani aflu intamplator ne fiind in tara ca sunt acusat si gasit vinovat pt. ce am fost acusat in 2003.
Intrebarile mele sunt:
1) cat timp dureaza o cercetare penala?
2) dupa cat timp se prescrie o cercetare penala?
Editat de moderator simonette12- motiv : aranjare text in pagina