avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Imputernicire avocatiala
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Imputernicire avocatiala

Buna seara!
Intrebarea mea este urmatoarea:
Ce raspundere juridica are avocatul caruia i s-a facut o imputernicire avocatiala?
Va explic mai detaliat...am facut aceasta imputernicire in 2003 inainte de a parasi tara.
In aceasta perioada lupt impotriva unui proces care s-a deschis in 2014 dupa o acusare pe seama mea pe nedrept in 2003.
In aceste zile, cautand prin vechi documente, gasesc imputernicirea avocatiala pe care eu o, facusem cu avocatul respectiv in anul 2003.
Am reusit sa-l recontactez si sa-i cer explicati referitoare la aceasta imputernicere, dorind sa inteleg mai bine rolul dansului si responsabilitatea domnului avocat in toata aceasta poveste.
Dupa intrebarile mele... nu a primit raspunsuri concrete.
Si a ramas se ma contacteze si sa lamurim situatia... dar din pacate si nefericire... nu am mai avut nici o veste!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 06:24, 18 Octombrie 2014
Ati gasit imputernicirea avocatiala in dulapurile/sertarele dvs.!?

Probabil ati dorit sa spuneti ca ati gasit un exemplar al contractului de asistenta juridica.
Contractul de asistenta juridica prevede, in mod expres, intinderea puterilor conferite avocatului.

Împuternicirea avocaţială se emite in baza /în executarea contractului şi este inscrisul prin care avocatul se legitimeaza FAŢĂ DE TERŢI. Unde terţii (şi sper că aveţi simtul umorului) nu puteau fi ...moliile din dulapul dvs. Daca ati convenit cu avocatul sa va reprezinte in fata unei autoritati/organ de cercetare etc. atunci imputernicirea ar fi trebuit sa se afle la acea autoritate/organ, nu la dvs. in sertar.

Si mai inteleg ca vreme de 11 ani n-ati dat niciun semn de viata... Or, ma indoiesc ca vreunul dintre dvs. (client sau avocat) ar fi putut sa prevada in 2003 cam pe unde ar fi fost nevoie de reprezentarea dvs pe intregul interval 2003-2014 ... cu stabilirea unui onorariu corespunzator.

Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
romascanu, moderator
Toti avocatii au imputernicire avocatiala din partea clientului.

Cred ca ar trebui sa reformulati mai clar intrebarea...

Ce anume ati platit, spre exemplu...?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea in procesul de divort, de catre avocat, fara procura speciala... CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" Partile pot fi reprezentate de catre avocati, doar in baza imputernicirii avocatiale, fara a mai fi necesara o procura speciala? Potrivit art. 920 alin. 1 ... (vezi toată discuția)
Art. 920 ncpc Liana Iura Liana Iura Este suficienta imputernicirea avocatiala pentru reprezentare client reclamant cu resedinta in strainatate, sau este nevoie de procura speciala? (vezi toată discuția)
Reprezentant parte civila si impacarea mezgageza mezgageza daca partea civila are un avocat angajat si avocatul lui depune un act de impacare (scrisa ca mana) in dosar este acceptata de instanta ca fiind autentica? (vezi toată discuția)