avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate JuanCarlos

Activitate JuanCarlos

Răspuns la discuția Admitere INM 2014
daca ne mai ,,suportati", si pe noi, cei de pe margine...va rog sa ne spuneti, asa, cateva impresii presate la cald-rece si retur!!

aveti din start toata stima mea pentru determinarea cu care v-ati inarmat !

conteaza cat inveti, cum inveti, dupa ce inveti, cu cat timp inainte...s.a ?
ma framanta toate astea -sigur ca nu e o reteta universala ...dar ce credeti ca a facut diferenta fata de cei de sub linie-indiferent de etapa in care ati ajuns??
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
calaretzul a scris:

Mi-au pus intrebari ce as imbunatati la mine, ce ma recomanda pentru profesia de judecator, daca in general mi-au placut problemele cu o solutie sau cu mai multe solutii, de ce renunt la profesia de pana acum, cum eram financiar pana acum, de ce am nevoie ca sa devin mai performant sau sa imi influenteze in bine cariere (ceva de genul). Am avut eseu pe citatul "adevarata calatorie a cunoasterii consta nu in a descoperi tinuturi noi ci in a avea ochi noi" si m-au intrebat daca sunt de acord si ce trebuie o persoana sa faca pentru a avea "ochi noi". Alte intrebari din foaia de prezentare nu mi-au mai pus.
Speta de etica nu mi s-a parut grea. Sunt la o nunta si un invitat/vecin de la masa imi spune ca intr-un dosar pe care l-a avut, judecatorul i-a dat o solutie gresita. M-au intrebat ce as face. Si am stat tare pe pozitii (mi-au pus intrebari multe si unde ma simteau k vreau sa fac o concesie, insistau) k nu as comenta, ca i-as spune sa exercite caile de atac, ca judecatorului respectiv i s-a atribuit dosarul, ca tine de aprecierea si interpretarea judecatorului speta respectiva, ca oricum mi-ar prezenta respectivul vecin probele in mod subiectiv, ca nu pot sa ma pronunt fara sa vad tot dosarul sau toate probele si nu mi-au mai pus intrebari in momentul care le-am spus ca eu oricum nu am voie sa ii dau consultatii juridice. Pe urma in speta se spunea ca la masa lumea vorbeste in mod negativ despre justitie si ce as face. Le-am spus ca intr-o prima faza nu as interveni si daca ar deveni jignitor le-as spune sa nu generalizeze si alte prostii :) Pe urma m-au mai intrebat daca as pleca de la nunta si le-am spus ca nu.
Sfaturi nu prea am pentru ca am luat o nota mica, sub 8, dar totusi sunt intrat, m-au ajutat celelalte note. Oricum e o persoana de pe locul 12 dupa primele doua probe care a fost respinsa, a luat sub 7.
Multa bafta!


multam, mi-am facut o idee, dar nu se compara cu traitul la fata locului si mai ales cu emotiile..eu profesez, ma mai cert cu instanta, dar parca atunci cand e vorba de examenul asta... ma pierd in stari..pana la urma va trebui sa-l infrunt !!! bafta multa !!!
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
calaretzul a scris:

Ce sa spun...in linii mari m-am simtit ca la interogatoriu, am ramas cu un gust amar dupa. Mi-au pus multe intrebari dintre care multe au fost generale, adica nu aveau un raspuns clar. Nu te astepta neaparat sa fie foarte primitori sau deschisi, cum mai citisem eu pe forumuri unde unii ziceau ca s-au distrat de minune :) dar nici nu sunt rai...sunt neutri, oricum nu prea poti sa le citesti pe fata parerile. Mi s-a parut ca incearca sa insiste unde te simt putin nehotarat ori unde li se pare ca s-ar putea sa existe un defect. Cu exemple concrete, pot sa revin dupa ce se afiseaza notele.


calaretu -mult succes pe mai departe si te rog sa nu ne uiti cu ceva exemple...sunt de luat in seama !!
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Oameni buni! cui foloseste toate aceste zbateri?! e multa nemultumire, stiu din experienta, am dat acum cativa ani... cine isi doreste cu adevarat sa practice meseria asta indiferent de ce colt de tara ii este rezervat de soarta... va trebui să o practice pentru ca acesta a fost drumul ales. e chestie de asumare..cu bune si cu rele; la fel si rezultatul fiecaruia (banuiesc ca nu sunteti dintre cei cu 0 puncte...); e un examen ff dur si pentru cei cu vechime si pentru cei direct din facultate...asta spune multe despre sistemul de invatamant care nu prea ne pregateste practic(gandire logica, analitica, retorica si se mai pot gasi); toate astea adunate, trebuie sa le concentram noi acum intr-o perioada limitata...
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
multumesc saandyf admir puterea voastra de reactie, dupa un asa examen. am vazut si eu nemiloasele grille! multa bafta pe mai departe !!!- si eu tot pentru magistratura ma orientez insa depinde din ce in ce de numarul de locuri ...
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
madalinaflo a scris:

imi pare nespus de rau pt voi cei ce nu ati reusit,desi nu am scris eu mult pe aici va citeam mereu si acum asteptam sa ma bucur alaturi de voi,nici nu aveam indoieli de MIREL SI HELLENE...nu va lasati batuti.eu abia anul viitor am sa sustin pt prima oara examenul dar deja m-am panicat azi cand am vazut cat de grele au fost subiectele,parca pe civil nu au mai fost in halul asta de grele vreodata!!!eu cred ca nici 5 nu faceam din ele...ce sa va spun,NU VA PIERDETI SPERANTA si va astept in topicul deschis de mine INM 2015 admitere


ma alatur si eu... . dar cred ca trebuie sa mai avem putina rabdare..
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
saandyf- poti sa ne spui te rog, la care materie ti s-a parut mai incurcate grilele? civil, penal, proceduri?
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
mai lupta putin, chiar daca pare totul pierdut!!! multa inspiratie in continuare!!!! ma incarc din energia voastra...pentru la anul-daca va mai fi organizat examenul ! imi trebuie un imbolt pentru studiu intrucat in activitatea de zi cu zi sunt din ce in ce mai solicitante situatiile juridice...
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
ms Ice, eu sunt nou pe aici...dar v-am urmarit. sunteti buni, nu-ti pierde speranta!!!
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
buna ziua tuturor!!!(celor care mai sunt pe baricade).
aveti idee la ce se refera comunicatul INM cu cele ,,câteva situaţii pe care persoanele însărcinate cu supravegherea sălilor de concurs le-au considerat ca fiind încălcări ale regulamentului"? adica poate cineva sa spuna ce s-a intamplat ?