Buna ziua, sunt cenzor la CAR Pensionarilor,si ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea problema:
- Anul acesta asociatia s-a mutat intr-un sediu nou si aici o firma autorizata a montat camere de supravaghere video, pe hol, la intrare si in casierie, dupa doua luni de la mutarea in noul sediu doua dintre cele trei angajate de la casierie si-au lipit camerele motivand ca le-am invadat intimitatea.Am intrebat firma care a montat camerele si ne-au spus ca sunt legale conform legii 333/2003.As vrea sa stiu daca este corect ce zice firma autorizata , si daca da, cum pot sanctiona cele doua angajate pentru gestul lor.
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua, sunt cenzor la o Casa de ajutor reciproc al pensionarilor, o parte din angajati si anume presedintele si consiliul director alesi in Adunarea Generala sunt pensionari, pentru acestia dorim sa incheiem contract de mandat pe perioada cat au fost alesi ca urmare a raspunsului pozitiv de la Ministerul Muncii in acest sens, intrebarea mea este:
Pentru contractul de mandat care se considera salarii asimilate se aplica deducerea personala, deoarece pensiile nu se considera salarii, iar activitatea de baza este acest contract de mandat incheiat cu dansii.
In trecut pentru acesti pensionari erau incheiate contracte de munca partiale, si prin raspunsurile primite de la Institutiile de specialitate s-a considerat activitate de baza si s-a aplicat deducerea personala.
Asteptam raspunsul dumneavoastra pentru clarificarea situatiei.
Va multumesc.