as mai avea o intrebare legat de custodie si divort ...eu apartamentul l.am cumparat prin prima casa si este bun comun dobandit in timpul casatoriei el mi.a propus sa ii cedez masina si el renunta la drepturile asupra apartamentului exista vreo procedura legala prin care sa pot sa ma asigur ca va fi asa?si daca da as vrea sa stiu ce acte sunt necesare pentru a fi legala aceasta actiune si irevocabila.
el a spus ca daca eu ii dau 6000 de euro *contravaloarea automobilului* renunta la dreptul lui asupra apartamentului as vrea sa stiu daca se poate asta si cum!
as avea o intrebare legata de situatia in care ma aflu in luna decembrie se fac 2 ani de cand eu lucrez in alta localitate la vreo 70 de km de localitatea in care locuiesc fetita mea si tatal ei , la data la care am plecat sa ma angajez relatiile erau bune intre noi si am stabilit de comun acord sa ramana fetita la tara in casa socrilor impreuna cu sotul meu caci el avea salar acolo urmand ca la sfarsitul anului de grdinita sa se mute aici si el si cu fetita. eu cand am plecat locuiam in gazda la o matusa intre timp am cumparat apartament prin prima casa tot cu gand sa vina fetita si cu el mentionez ca el e in somaj din luna mai dar refuza sa vina cu fetita la oras si nu pot nici sa o inscriu aici la gradinita si sa o iau pentru ca e deja inscrisa acolo si e continuitate iar aici imi trebuie si acordul lui din cate stiu eu...acum copilul a inceput noul an scolar acolo dar eu vreau sa vina cu mine acum avem de toate aici casa masa servici scoala educatie...el refuza sa vina dar domicilul legal e aici pe apartamentul asta ...cum as putea sa imi iau copilul de acolo in mod normal si legal mentionez ca copilul e intretinut de mine financiar si eu merg acolo saptamanal si daca nu vine el cu fetita aici in vizita dar totusi eu imi vreau copilul langa mine si e normal ca eu sunt mama...
eu am plecat sa lucrez in situatia in care pe o raza de minim 40 de km nu exista locuri de munca in domeniul meu eu fiind absolventa de studii superioare si credetima as fi lucrat orice cum de fapt am si facut doar ca sa ii pun copilului pe masa o paine pentru ca tatal ei castiga 500 de lei pe luna l.am rugat si sa isi gaseasca un servici mai bun de 1000 de lei ca sa stau eu la tara cu copilul sa lucrez orice nu conta dar sa fiu aproape de copil dar nu a facuto...acum situatia e extrem de complicata pentru ca sincer nu mai pot nici fizic si nici psihic:aici in orasul unde am apartament si locuiesc eu avem de toate eu fac si curat si mancare si de toate iar la tara desii conditii sunt ca tot noi le.am facut nu e curat nu e mancare nu e nimic ca sa va dau un exemplu lucrurile stau asa:
merg cu plasele pline si fierb o conopida sa o fac snitale cand deschid dulapul sa iau ulei nu sa iau faina nu e a iau oua nu.s ma duc la magazin si cumpar totul ca sa pot sa fac de mancare sa mananc eu si copilul si taicasu...mentionez ca stam cu socrii acolo...toata casa e vraiste cu fundul in sus mizerie peste tot ajung la 10 seara si ma apuc sa spal sa curat sa dezinfectez ca sa pot sa dorm macar acolo...cand am plecat eu lucrurile stateau diferit dar acum e sub oriuce critica si mi se refuza dreptul de a imi lua copilul de acolo ce sa fac???cum ar trebui sa procedez???
si legat de scenarii aveti dreptate nu ma ajuta la nimic ...sunt oricum prea multe posibilitati...
daca as aparea in testament nefiind ruda de sange ce masuri ar putea lua cineva ca prevederile testamentare sa nu poata fi duse la indeplinire?
parerea mea este ca deja donatia a fost facuta dar ca se va face cunoscuta persoana cui a fost facuta donatia doar la deschiderea testamentului...spun asta pentru ca altfel nici eu nu imi pot explica anumite lucruri...in orice caz cred ca a fost o decizie de ultima ora ceva de genul : "si daca totusi mor inainte de data la care cred eu..."
singurul mod real in care imi putea lasa mie ceva in asa fel incat sa nu se imparta(avand in vedere ca eu sunt in divort)era prin donatie ...si apoi da e posibil sa o fi mandatat pe mihaela sa faca donatia sau pe administratorul firmei dar asta vom vedea doar la 60 de zile de acum...
anterior spuneam ca logodnicul meu a murit si ca a aparut o procura speciala prin care se mentioneaza ca 50%din firma trebuie sa fie cedata prin donatie unei persoane mentionate in testament aproape toata lumea e convinsa ca acea persoana sunt eu in acest caz daca as fi eu mentionata in testament ca fiind una dintre mostenitoarele sale si nefiind ruda de sange acea procura sau testamentul ar fputea fi invalidate sau atacate?si cum ar trebui sa aflu daca sunt mentionata in testament sau nu...ma refer aici la o informare oficiala ...intre mine si restul familiei ne fiind tocmai cele mai apropiate relatii...din diverse motive...si cel mai probabil vor fi discutii aprinse...
da...situatia e de asa natura incat nu cred ca e posibil ca formalitatile sa fi fost o problema am vrut doar sa ma conving ca deconectarea de la aparate ar putea fi facuta la acea ora ...
afectiunea nu a fost transmisibila este vorba de paralizia treptata a nervului sciatic cam 1 mm la 3zile din nerv murea boala afectandu.i treptat si capacitatile mentale datorita faptului ca medicatia prescrisa era vicodinul in cantitati foarte mari , a fost necesara o deplasare in germania iar in urma calatoriei cu avionul starea generala s.a deteriorat rapid si desi medicii din germania l.au trecut pe morfina fara efect ...*vicodinul fiind interzis in europa* durerile au ajuns la limita suportabilitatii umane si i s.a indus coma dupa cateva zile de coma indusa s.a declarat moartea cerebrala familia s.a judecat cu spitalul pentru ca defunctul isi dorea sa fie innmortmantat in serbia iar medicii nu doreau externarea, a facut formalitatile necesare si transportul cu siguranta nu a fost o problema vroiam doar sa stiu daca este posibil...
multumesc pentru raspuns ...
m.ar interesa daca stie cineva date legate de legislatia germana cu privire la deconectarea unui pacient declarat in moarte cerebrala de la aparate si manipularea ulterioara a cadavrului :
1.in ce conditii se va deconecta de la aparate
2.daca familia cere corpul pentru a fi inmormantat in alta tara sicriul va fi sigilat sau se va putea vedea fata defunctului
3.in ce conditii se va transporta cadavrul in alta tara...*presupunand ca defunctul trebuie transportat ca si cadavru si nu urna cu ramasite sau altele...*detin informatii destul de ambigue...
1.luni seara la ora 11 a fost deconectat de pe aparate
2.marti a ajuns in serbia*locul de inmormantare*
3.joi a avut loc inmormantarea
credeti ca este posibil ?