iobrajovic a scris:
Eu am pus o intrebare concreta intr.o situatie concreta si nu stiu daca e normal sa primesc un raspuns cu o asemenea tenta ironica...
Doar moartea e ceva concret în intrebarea dvs., în rest nimic. Din această pricina vi se pare că raspunsul meu ar fi cu tentă ironică.
Abia pe ultimul rând al ultimei dvs. postări aţi mentionat că "vorbim de un cetăţean
străin".
Trebuia să ghicesc?
Am presupus că întrebarea dvs. ("există vreo clauză legală...") referă la legea ROMÂNÃ. ªi cum legea română nu conţine aşa ceva ... părea că testatorul s-a inspirat din filme.
Dacă îmi spuneţi însă că testatorul este cetăţean
străin, atunci el ar fi putut sa alegă o lege STRÃINÃ, ca lege aplicabilă. (spre pildă, putea să aleagă: legea lui naţională, legea reşedinţei obişnuite, legea locului unde a întocmit actul etc.)
Dar în acest caz, ştiti cum sună întrebarea dvs., zis "concretă"? :) Sună cam aşa: "există (de-a stânga sau de-a dreapta globului pământesc) vreo clauză legală"...
Păi ...pe undeva există. Dar de unde să ghicim ce lege o fi ales testatorul? (fiindcă aşa cum spuneam mai sus, putea sa alegă şi legea locului pe unde umbla la vremea când l-a scris).