avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CERTIFICATUL de mostenitor si testamentul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CERTIFICATUL de mostenitor si testamentul

TATAL meu a primit de la o matusa si un unchi o casa cu 250 mp in 1986 unchiul a decedat in 1997 si a ramas matusa.
IN 1999 tata a decedat si matusa a spus va fac acte ptr ca daca nu mai sunt in viata va o ia statul si a facut prin notariat certificate de mostenitor la noi stranepotii si un testament fara clauza ca dupa moartea ei sa dobindim imobilul.
CA sa strice testamentul matusa trebuie sa fim anuntati prin hotarire judecatoreasca daca ataca testamentul in instanta.
DACA nu atunci ce am eu cu sora este al nostru.
Cel mai recent răspuns: silviu35 , utilizator 20:08, 24 Februarie 2013
Matusa poate oricand sa modifice testamentul sa incheie unul nou fara sa fie obligata sa va anunte . Testamentul se ataca in instanta doar dupa moartea testatorului. Incheiati acte de vanzare-cumparare sau donatie in timpul vietii matusii.
CONTRACT DE DONATIE a fost pe numele tatalui facut de matusa si unchiul.
DACA tata a decedat pe baza contractului de donatie matusa a facut scris noua stranepotilor de sora certificat de mostenitor si testament dupa moartea ei sa avem drept.
MATUSA ca sa strice testamentul trebuie sa deschida proces sa fim citatii noi stranepotii in instanta.
MATUSA are un titlu de proprietate cu 7 h la dat daca e facut testament pe casa mie si lu soramea si certificat de mostenitor dupa moartea ei ne revin noua cele 7 h de pamint daca e titlu de proprietate prin lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe timpul comuniștilor se făcea donație cu 250 mp restul terenului ... Magie1 Magie1 Pe timpul comuniștilor se făcea donație cu 250 mp restul terenului din curte era al statului. Nu inteleg o chestie din 1990 se retroceda terenul din curte ... (vezi toată discuția)
Am găsit testamentul care l-a făcut mătușa in anul 2000 scrie ... Magie1 Magie1 Am găsit testamentul care la făcut mătușa in anul 2000 scrie testament că toate bunurile ei mobile și imobile ce vor regăsi în patrimoniul ei la ... (vezi toată discuția)
Mătușa mi-a făcut mie și lu sorămea testament,noi ne-am ... Magie1 Magie1 Mătușa mi-a făcut mie și lu sorămea testament,noi ne-am certat cu ea,testamentul se poate strica in timpul vieții ei,după moartea matusei daca ia a ... (vezi toată discuția)