avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am găsit testamentul care l-a făcut mătușa in anul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am găsit testamentul care l-a făcut mătușa in anul 2000 scrie ...

Am găsit testamentul care la făcut mătușa in anul 2000 scrie testament că toate bunurile ei mobile și imobile ce vor regăsi în patrimoniul ei la deces.
Pe alta pagina a testamentului scrie în fața notarului mătușa după citirea actului a consimțit la autentificarea prezentului înscris și a semnat toate exemplarele.
Acest testament mătușa poate să îl strice la notar fara sa fie.anuntati nepoții.
Donația a fost pe numele tatălui a murit tata a făcut testamentul asta mătușa apoi dezbaterea moștenirii certificat moștenitor ce era dat tatălui în donație fara clauza și cînd a făcut dezbaterea fara clauza a făcut stranepotilor.
În situația asta testamentul prin lege îl poate strica mătușa și după moartea ei poate să facă testament cui vrea ea.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:50, 12 Decembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce norocoasa matusa, ca numai la ea va ganditi!
Da, poate sa strice și sa faca enspe testamente, ultimul il revoca automat pe cel de dinaintea lui. Ultimul va fi cel valabil.
Dacă l-a " stricat" pe asta de l-ati găsit, nu trebuia sa va anunțe nimeni. O sa aflați abia după decesul ei.
Cred ca v-am bagat mortul în casa...
Soțul lu mătușa cu sora lui au 6 h de pămînt,bărbasu a murit a lu mătușa apoi sora lu barbasu,cum cumnasu lu mătușa nu avea copii deloc că să facă dezbaterea moștenirii mătușa ia parte lu barbasu ce îi aparține,lu cumnasa lu mătușa pământul rămîne la stat cele 3 ha.
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, daca cumnata mătușii nu avea mostenitori, mostenirea acesteia rămâne vacanță, o culege statul.
Matusa mosteneste doar jumătate din ce avea sotul sau.
Eu zic sa stati liniștite, sa așteptați sa moara matusa, apoi vedeti daca mai aveti un testament în picioare și apoi sa vedeți ce are (avea) matusa în patrimoniu.
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe timpul comuniștilor se făcea donație cu 250 mp restul terenului ... Magie1 Magie1 Pe timpul comuniștilor se făcea donație cu 250 mp restul terenului din curte era al statului. Nu inteleg o chestie din 1990 se retroceda terenul din curte ... (vezi toată discuția)
Certificatul de mostenitor si testamentul silviu35 silviu35 TATAL meu a primit de la o matusa si un unchi o casa cu 250 mp in 1986 unchiul a decedat in 1997 si a ramas matusa. IN 1999 tata a decedat si matusa a spus va ... (vezi toată discuția)
Mătușa mi-a făcut mie și lu sorămea testament,noi ne-am ... Magie1 Magie1 Mătușa mi-a făcut mie și lu sorămea testament,noi ne-am certat cu ea,testamentul se poate strica in timpul vieții ei,după moartea matusei daca ia a ... (vezi toată discuția)