avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE prin testament fara certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE prin testament fara certificat de mostenitor

AM 29 ani persoana care vreau sa fiu cu ea are 31 ani are o fata de 4 ani si un baiat de 6 ani pot sa fac donatie cu testament fara sa le fac certificat de mostenitor si in caz pot sa le stric dupa aceia daca ei nu ma respecta.
CUM procedez in situatia asta ca sa le atac in instanta sa nu aiba dreptul.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:20, 27 Februarie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solutia cea mai sigura este sa-i faceti testament. Daca nu " va respecta ", puteti anula testamentul in orice moment, fara sa fie necesara interventia instantei de judecata ( mergeti la notarul la care ati facut testamentul si il anulati ).
Donatia nu poate fi anulata decat prin intermediul instantei de judecata si este foarte dificil.
Certificatul de mostenitor, nu-l faceti dumneavoastra, il face notarul dupa decesul dumneavoastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Donatia este un act translativ de proprietate, un act intre vii, un contract, care isi produce efectele de la data autentificarii lui de catre notar .
2. Donatia se poate revoca in anumite situatii si anume ingratitudine, neexecutare de sarcini, daca donatia are vreo sarcina, obligatia intretinerii sau alta clauza....
3. Testamentul este un act unilateral care isi produce efectele la decesul testatorului, adica a celui care I'l intocmeste, pana atunci cel care I'l intocmeste ramane proprieatrul bunurilor si poate sa faca orice doreste cu ele , sa le vanda, sa le doneze altcuiva nu neaparat beneficiarului testamentului. Testamentul poate fi revocat oricand in timpul vietii testatorului.
4. Certificatul de mostenitor este actul care se elibereaza ca urmare a dezbaterii succesorale, adica dupa moartea cuiva. Succesiunile se deschid prin moarte, nu se poate elibera certificat de mostenitor in timpul vietii. Prin acel certificat se desemneaza mostenitorii defunctului, fie legal sau cei lasati prin testament sau si unii si altii.
5.ati mai deschis acum catva timp un topic cam cu acelasi continut.....

Sfatul meu este sa le faceti testament....asa puteti sa l revocati oricand si costa si mai Putin...

Revocarea testamentului se poate face oriunde, la orice notar daca aveti testamentul, nu trebuie sa va duceti la cel care l a intocmit.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
ContSters250994, utilizator
TESTAMENTUL cind se anuleaza atunci notariatul anunta persoana care ii s-a stricat testamentul prin lege.
Nu I se strica nimanui nimic,,,,,,, Testamentul se revoca....el este un act secret. Atat testamentul cat si revocarea nu trebuie adus la cunostinta nimanui. Notarul doar nscrie testamentul si revocarea lui intr un Registru special tinut la nivel national care este consultat la dezbaterea succesiunilor pentru a vedea daca defunctul a lasat sau nu testament.
Deci, pe scurt...NU!
IN testament nu bag clauza ca sa pot sa il stric la notar asta e procedura.

Alte discuții în legătură

Mostenire - acte intre vii, data deschiderii succesiuni, procedura. silviu35 silviu35 MAMA e in viata nu a facut dezbatere de mostenire are dreptul ea in viata, eu cu sora avem dreptul dupa moartea ei am cu sora un testament si un certificat de ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie poate fi anulat de un contract de v-c? alex_30 alex_30 Buna ziua. Daca o ruda a mamei a facut un act de donatie pe numele mamei, ruda respectiva poate sa anuleze actul respectiv si sa vanda proprietatea altcuiva ... (vezi toată discuția)
Concubinaj sau casatorie silviu35 silviu35 O femeie e divortatata are o fata de 4 ani si un baiat de 6 ani ea are 31 si eu 29 ani am si vrem sa fim impreuna. MIA zis ma vrei sa fim impreuna ori stam in ... (vezi toată discuția)