avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate roxanaiosif21

Activitate roxanaiosif21

Discuție asigurare RCA
Buna ziua,

Detin o masina pe numele meu si am nevoie sa reinnoiesc asigurarea. Din pacate insa, preturile pentru persoanele sub 30 de ani au explodat anul acesta. Desi nu am niciun accident pana acum si am carnet deja din 2006, sunt nevoita sa platesc minim 1200 de lei pentru asigurarea RCA pe un an. As dori sa trec masina pe numele unui alt membru al familiei, care are peste 30 de ani, si pentru care am calculat o asigurare in valoare de 400 de lei. Nu as dori insa sa inmatriculez masina pe numele noului proprietar, cel putin nu momentan, pentru ca daca o inmatriculez trebuie sa achit iar niste costuri in valoarea de aproximativ 2.000 de lei. Asadar, intrebarea mea este daca este legal sa trec masina in proprietatea altcuiva prin act de vanzare cumparare si sa o si inregistrez asa la primarie (fara sa o si inmatriculez pe numele lui) si sa inchei asigurarea pe numele noului proprietar, chiar daca eu voi fi utilizatorul masinii. Multumesc
Buna ziua,

Sunt in proces de contractare a unui credit Prima Casa. Doresc sa stiu daca, in calitate de imprumutat, am dreptul de a solicita deschiderea unui cont curent de derulare credit necomisionabil, prin care sa se realizeze tragerea, derularea si achitarea ratelor aferente creditului. Mentionez ca nu intentionez sa utilizez acel cont in niciun alt scop. Doresc sa aflu aceasta informatie intrucat de la banca pe care am ales-o pentru credit mi se transmite ca este obligatoriu sa imi deschida un cont curent normal, pentru care exista comision de administrare lunar pe toata perioada creditului. Stiam ca exista niste reglementari BNR in acest sens.

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Anul acesta m-am decis sa imi achizitionez o locuinta si am optat pentru creditul Prima Casa. Am gasit apartamentul si in luna august am mers la notar sa inchei antecontractul de vanzare cumparare, pentru plata avansului de 5% din valoarea apartamentului (care sa justifice fondurile proprii, banca acordand maximum 95% din valoarea apartamentului). In contract, este specificat faptul ca apartamentul costa 52.000 euro, respectiv 222.300 lei, calculati la cursul euro de 4.5 lei/1 EUR, stabilit in vederea acordarii creditului. Am discutat in acel moment cu dezvoltatorul si mi-a spus ca acel curs este stabilit "in vederea acordarii creditului" de catre banca, asa cum e si specificat (practic pentru a ma asigura ca ma incadrez), urmand ca banca sa ii vireze lui diferenta de bani la cursul euro din ziua semnarii contractului.

In momentul semnarii contractului, i-am achitat dezoltatorului 2.600 eur, la cursul eur din ziua incheierii antecontractului, urmand ca restul de bani sa ii achit prin Prima Casa. Problema mea este ca banca mi-a acordat 53.000 eur, in urma evaluarii, insa a calculat suma la cursul euro din ziua respectiva. Prin urmare, in loc de 222.300 lei, a rezultat 220.300 lei.

Acum ma aflu in urmatoarea situatie. De la banca mi se spune ca se va vira dezvoltatorului suma de 220.300 de lei, iar eu trebuie sa suport diferenta de 2.000 lei, pentru ca trebuie sa se respecte ceea ce scrie in antecontract. Dezvoltatorul spune ca nu vrea sa se pastreze banii la cursul euro de 4,5 lei.

Intrebarea mea e urmatoarea: virarea sumelor de bani de catre banca se realizeaza in baza contractului de vanzare cumparare sau a antecontractului? Este obligatoriu ca aceeasi suma sa fie trecuta atat in antecontract cat si in contract? ma ajuta cu ceva faptul ca in antecontract este specificat ca acel curs este stabilit in vederea acordarii creditului, ca sa imi permita mie sa cer dezvoltatorului stabilirea unui alt curs la semnarea contractului? sau ma obliga fara drept de apel sa incheiem si contractul de vanzare cumparare la cursul de 4,5 lei?

Va multumesc anticipat!
Roxana Iosif