Detin o masina pe numele meu si am nevoie sa reinnoiesc asigurarea. Din pacate insa, preturile pentru persoanele sub 30 de ani au explodat anul acesta. Desi nu am niciun accident pana acum si am carnet deja din 2006, sunt nevoita sa platesc minim 1200 de lei pentru asigurarea RCA pe un an. As dori sa trec masina pe numele unui alt membru al familiei, care are peste 30 de ani, si pentru care am calculat o asigurare in valoare de 400 de lei. Nu as dori insa sa inmatriculez masina pe numele noului proprietar, cel putin nu momentan, pentru ca daca o inmatriculez trebuie sa achit iar niste costuri in valoarea de aproximativ 2.000 de lei. Asadar, intrebarea mea este daca este legal sa trec masina in proprietatea altcuiva prin act de vanzare cumparare si sa o si inregistrez asa la primarie (fara sa o si inmatriculez pe numele lui) si sa inchei asigurarea pe numele noului proprietar, chiar daca eu voi fi utilizatorul masinii. Multumesc
Asigurarea se face pe numele proprietarului adica a persoanei inscrisa in certificatul de inmatriculare. Faceti act de vanzare-cumparare cu respectiva persoana si problema se rezolva. Din punct de vedere al asigurarii.
Asigurarea se face pe numele proprietarului adica a persoanei inscrisa in certificatul de inmatriculare. Faceti act de vanzare-cumparare cu respectiva persoana si problema se rezolva. Din punct de vedere al asigurarii.
Corect, din punct de vedere al asigurarii este ok numai ca la un control al Politiei ramaneti fara talon daca nu ati transcris masina in termen de 30 de zile de la data semnarii contractului !
Instrainare autoturism
elyn
Buna ziua,
Am cumparat in luna octombrie 2014 un autoturism si pe talonul masinii, vechiul proprietar a scris \\"instrainata catre...numele meu\\".
Eu nu ... (vezi toată discuția)