avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate FratilaMarius

Activitate FratilaMarius

Da,am inteles,numai ca: 1.) Eu astept motivarea la hotarare. Nici aceea nu se comunica? Pedeapsa dupa Noul cod penal este de la 1la 5 ani si ma incadram foarte bine si la Renuntarea aplicarii pedepsei.Mai ales ca nu am mai avut "confruntari" cu legea penala,niciodata pana acum si nu au fost pagube sau victime de nici un fel. Pe codul vechi era de la 2 la 7 ani,iar Amanarea aplicarii pedepsei este posibila daca ,pedeapsa ptr.infractiunea savarsita este de la 2 la7ani. 2.) Stau si ma gandesc care or fi acei factori dupa care se stabileste termenul de judecata al apelului? Asa poate trece timp indelungat...! Nu se tine cont de cat a stat un om in asemenea situatie,nu se scade din perioada condamnarii. In Constitutia Ro.art.43.dar si in C.E.D.O. art.6 se specifica clar ca nu i se poate interzice dreptul la munca unei pers. fara o prealabila hotarare jud.in acest sens si nici meseria care si-a ales-o.tot in aceeasi conditii. Macar de se tinea cont de acel timp pierdut,ptr.ca in speta de fata o pers. in aceeasi cauza "executa" dublu,triplu sau mai mult...,o pedeapsa...!!! Cine-ti da timpul pierdut inapoi...?!? Din punctul meu de vedere acest gen de lege sau,poate interpretarea ei,incalca in mod flagrant ambele Constitutii...! Chiar daca un om a gresit si il pedepsesti conform legilor in vigoare,bune sau rele,cum or fi ele,tu ca Legiuitor ce vrei? Sa-l corectezi,sa-l aduci pe calea cea buna sau sa-l distrugi atat pe el cat si familia lui,daca o are? Da,se poate spune ca trebuia sa se gandeasca inainte de a gresi,e adevarat,dar a gresi e omeneste binenteles ,depinde de gravitatea greselii,dar nici sa-ti bati joc de el...! Oricum va multumesc,o seara placuta sa aveti.

Va multumesc mult pentru raspuns. Am facut cerere scrisa,am trimis-o,dar nimic...! Am si sunat la tel. (Locuiesc la o distanta de cca 700 km. de locul unde s-a intamplat) si mi s-a spus ca sa astept,sa am rabdare...!!!

Editat de moderator simonette12 motiv pct.1.3 din Regulament
Va rog sa-mi explicati cum se ''traduce'',aceasta hotarare,de la instanta pe FOND. "Ora estimata: 09:00
Complet: P5 COMPLET CONTINUITATE
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: HOTĂRÂRE....06.2014 În baza art. 337 C.pen. cu aplicarea art. 5 C.pen., stabileşte inculpatului F.R. pedeapsa de 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de refuz de a se supune prelevării de mostre biologice. În baza art. 83 C.pen. amână aplicarea pedepsei stabilite, de 1 an închisoare, faţă de inculpatul F.R. În baza art. 84 C.pen. stabileşte inculpatului F.R., cu datele de mai sus, termen de supraveghere de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 84 alin. 2 C.pen. rap. la art. 85 alin. 1 şi 2 C.pen., stabileşte în sarcina inculpatului F.R., pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, respectarea următoarelor măsuri şi îndeplinirea următoarelor obligaţii: - Să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă T...., la datele fixate de acesta; - Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - Să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; - Să comunice schimbarea locului de muncă; - Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; - Să nu conducă nicio categorie de autovehicule. Atrage atenţia inculpatului F.R. asupra disp. art. 88 C.pen.privind cazurile de revocare a amânării aplicării pedepsei stabilite prin prezenta. În baza art. 272 C.pr.pen., onorariul avocatului din oficiu, B.M., în cuantum de 200 lei potrivit Delegaţiei seria AV nr. ...., va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul de avocaţi .... În baza art. 274 C.pr.pen., obligă inculpatul F.R. la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 400 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei, potrivit disp. art. 410 C.pr.pen.
Document: Hotarâre... .06.2014". "Cazul" s-a petrecut in vara lui 2013. A declarat apel Parchetul apoi si eu,la inceputul lunii iulie. Am solicitat motivarea hotararrii,cand am declarat apelul,ptr.al motiva strict la subiect, dar inca nu am primit-o,desi au trecut 125 de zile de la pronuntarea hotararii...! Dar nici apelului nu i s-a fixat o data...inca...! V-am rugat sa-mi spuneti cum se interpreteaza ptr.ca am vorbit cu un politist de la rutiera si mi-a spus ca daca ramane definitiva hotararea asa,pot sa merg la I.P.J.-ul pe raza caruia s-a intamlat incidentul,sa fac o cerere si imi va da permisul,deorece au trecut 90zile(a trecut un An si 3luni pana acum...! ) de cand s-a intamplat acel incident. Eu nu stiu ce sa cred,ptr.ca e prevazuta si pedeapsa complementara,de a nu conduce nici un fel de autovehicul pe toata perioada de incercare de 2ani. Intra cumva sub incidenta art.90 al.1 din N.C.P-Efectele amanarii aplicarii pedepsei. "...si nu este supusa niciunei decaderi,interdictii sau incapacitati ce ar putea decurge din infractiunea savarsita..." ??? Mentionez ca nu au fost pagube sau victime fata de terti de nici un fel si nici nu am mai avut vreodata "probleme"de niciun fel cu legea penala si nici Permisul suspendat vreodata,in 24 de ani de cand am condus ptr.vreo contraventie la legea circulatiei. Ultima amenda,amplatit-o in anul 2008(Radar intre 20-30km/h.peste limita admisa). Sunt sofer profesionist,asa ca orice om...,isi da seama cat de "placuta"e aceasta situatie,in care ma aflu,nelucrand de atata timp. Nu vreau sa supar pe nimeni,dar un asemenea caz in Germania se rezolva in maxim 48 de ore,din momentul consumarii incidentului. Cu atat mai mult cu cat omul depinde de carnet,familia lui la fel si mai e si la prima abatere. Nici pana atunci si nici de atunci pana in prezent nu am mai avut vreo problema cu legile Statului Roman,de niciun fel !!! Multumesc anticipat.
V-as ruga sa ma la muriti in 2 cazuri: 1- Daca sunt si care sunt infractiunile dezincriminate in N.C.p si N.Cp.p. sau in O.G.21/2014,privind siguranta circulatiei pe drumurile publice; 2- daca exista vreo lege si daca nu de ce? Care sa prevada ca perioada in care ti-a fost suspendat permisul de conducere sa fie luata in considerare dupa ramanerea definitiva a unei hotarari judecatoresti. Se stie ca la noi in tara un asemenea proces dureaza ,mult sau foarte mult. In cazul meu sunt cercetat conform art.337 din noul C.p.,dar aceasta s-a intamplat in 27.07.2013. A trecut un an si un pic,deocamdata,nu au fost victime sau pagube materiale de nici un fel. Mai mult,s-a depasit limita regulamentara a politistilor la interventia lor. Am avut ghinionul de a avea un avocat ales,care nu mi-a reprezentat interesele mele cia politistilor(eu fiind de la mare distanta,iar av.din partea locului)Cand am realizat era deja prea tarziu ptr.a mai putea face ceva. Am , depus in instanta certificat medico legal si poze cu urmele loviturilor primite si acte care atesta ca in urma unui accident rutier (11zile de coma+6operatii mari,4in Italia si 2in Ro) am o fobie foarte urata ptr.ace si ori ce fel de interventie chirurgicala,oricat de banala ar fi aceasta. Sunt la prima "intalnire" cu legea penala,nu am avut niciodata permisul suspendat,ultima amenda de circulatie ptr.viteza(20-30km/h peste lim.admisa)acum 5 ani si sunt la volan de 24 de ani. Dupa 10 luni s-a judecat pe fond,dupa 29 de zille s-a dat sentinta:Un an,cu Amanarea aplicarii pedepsei,dar si o perioada de 2 ani de incercare,control al serv.de probatiune si interzicerea de a conduce orice tip de autovehicule pe toata perioada de incercare.Cum nu se putea mai rau,eu fiind sofer profesionist,iar la 46 de ani,e tare greu sa-ti mai gasesti serviciu. Nu cred ca s-a tinut cont de nimic din ce am depus eu la dosar,"balanta" fiind inclinata in favoarea pol.,pentru ca eu sa nu-i pot acuza de abuz in serviciu si lovituri sau alte violente...si ar fii mult mai multe de spus dar...!?! Am declarat apel in 11.07.2014,dar inca nu am primit nici motivarea ,iar apelul cine stie cand va fi si ce va "aduce"...! Toata perioada cat am stat ssi voi mai sta oare ce va fi...??? <<BONUS>> Oare nu se incalca dreptul la munca,conform Constitutiei ,pana la ramanerea unei hotarari definitive a Instantei,nimanui nu-i poate fi ingradit dreptul la munca si la profesia liber consimtita. Un astfel de caz in Germania era rezolvat in maxim 48h,iar cel care munceste are obligatii,dar are si drepturi...!!! Din anul 2000 am lucrat numai in transportul international de marfa si pers.si foarte putin in Ro.,acolo soferii au un alt statut,au un adevarat sindicat care sa le reprezinte interesele. La noi...poate va fi candva,dar...!!! V-as fi recunoscator daca mi-ati raspunde la cele 2 intrebari de la inceput, si m-ati sfatui ce as mai putea face in continuare,sau la ce sa ma astept...!?! Multumesc,o zi buna sa aveti .