Va rog sa-mi explicati cum se ''traduce'',aceasta hotarare,de la instanta pe FOND. "Ora estimata: 09:00
Complet: P5 COMPLET CONTINUITATE
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: HOTĂRÂRE....06.2014 În baza art. 337 C.pen. cu aplicarea art. 5 C.pen., stabileşte inculpatului F.R. pedeapsa de 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de refuz de a se supune prelevării de mostre biologice. În baza art. 83 C.pen. amână aplicarea pedepsei stabilite, de 1 an închisoare, faţă de inculpatul F.R. În baza art. 84 C.pen. stabileşte inculpatului F.R., cu datele de mai sus, termen de supraveghere de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 84 alin. 2 C.pen. rap. la art. 85 alin. 1 şi 2 C.pen., stabileşte în sarcina inculpatului F.R., pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, respectarea următoarelor măsuri şi îndeplinirea următoarelor obligaţii: - Să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă T...., la datele fixate de acesta; - Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - Să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; - Să comunice schimbarea locului de muncă; - Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; - Să nu conducă nicio categorie de autovehicule. Atrage atenţia inculpatului F.R. asupra disp. art. 88 C.pen.privind cazurile de revocare a amânării aplicării pedepsei stabilite prin prezenta. În baza art. 272 C.pr.pen., onorariul avocatului din oficiu, B.M., în cuantum de 200 lei potrivit Delegaţiei seria AV nr. ...., va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul de avocaţi .... În baza art. 274 C.pr.pen., obligă inculpatul F.R. la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 400 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei, potrivit disp. art. 410 C.pr.pen.
Document: Hotarâre... .06.2014". "Cazul" s-a petrecut in vara lui 2013. A declarat apel Parchetul apoi si eu,la inceputul lunii iulie. Am solicitat motivarea hotararrii,cand am declarat apelul,ptr.al motiva strict la subiect, dar inca nu am primit-o,desi au trecut 125 de zile de la pronuntarea hotararii...! Dar nici apelului nu i s-a fixat o data...inca...! V-am rugat sa-mi spuneti cum se interpreteaza ptr.ca am vorbit cu un politist de la rutiera si mi-a spus ca daca ramane definitiva hotararea asa,pot sa merg la I.P.J.-ul pe raza caruia s-a intamlat incidentul,sa fac o cerere si imi va da permisul,deorece au trecut 90zile(a trecut un An si 3luni pana acum...! ) de cand s-a intamplat acel incident. Eu nu stiu ce sa cred,ptr.ca e prevazuta si pedeapsa complementara,de a nu conduce nici un fel de autovehicul pe toata perioada de incercare de 2ani. Intra cumva sub incidenta art.90 al.1 din N.C.P-Efectele amanarii aplicarii pedepsei. "...si nu este supusa niciunei decaderi,interdictii sau incapacitati ce ar putea decurge din infractiunea savarsita..." ??? Mentionez ca nu au fost pagube sau victime fata de terti de nici un fel si nici nu am mai avut vreodata "probleme"de niciun fel cu legea penala si nici Permisul suspendat vreodata,in 24 de ani de cand am condus ptr.vreo contraventie la legea circulatiei. Ultima amenda,amplatit-o in anul 2008(Radar intre 20-30km/h.peste limita admisa). Sunt sofer profesionist,asa ca orice om...,isi da seama cat de "placuta"e aceasta situatie,in care ma aflu,nelucrand de atata timp. Nu vreau sa supar pe nimeni,dar un asemenea caz in Germania se rezolva in maxim 48 de ore,din momentul consumarii incidentului. Cu atat mai mult cu cat omul depinde de carnet,familia lui la fel si mai e si la prima abatere. Nici pana atunci si nici de atunci pana in prezent nu am mai avut vreo problema cu legile Statului Roman,de niciun fel !!! Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
FratilaMarius , utilizator
17:53, 15 Octombrie 2014