avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce vrea sa insemne? Complet: CP-F 1 Tip solutie: ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce vrea sa insemne? Complet: CP-F 1 Tip solutie: Amânarea aplicării ...

Ce vrea sa insemne?

Complet: CP-F 1
Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1), (4), (10) C.pr.pen. raportat la art. 83 C.pen. stabileşte pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare faţă de inculpatul xxxx, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care are o îmbiba?ie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, prev. de art. 336 alin. (1) C.pen. În baza art. 83 C.pen. amână aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C.pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 C.pen., obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Hunedoara, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) C.pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Hunedoara. În baza art. 32 alin. (4) din Legea nr. 252/2013 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune, desemnează ca organ cu atribuţii pentru efectuarea supravegherii inculpatului Serviciul de Probaţiune Hunedoara, căruia i se va comunica o copie a prezentei sentinţe la rămânerea definitivă a acesteia. În baza art. 404 alin. (3) C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 88 alin. (1) şi (3) din Codul penal referitoare la consecinţei nerespectării măsurilor de supraveghere şi a neexecutării obligaţiilor impuse de instanţă ori stabilite de lege şi la săvârşirea de noi infracţiuni, constând în revocarea amânării executării pedepsei şi aplicarea şi executarea pedepsei. În baza art. 274 alin. (1) C.pr.pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 570 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, către stat, din care suma de 500 lei reprezintă cheltuieli judiciare în faza de urmărire penală. Cu drept de apel, la Curtea de Apel Alba Iulia, în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei minute. În cazul exercitării căii de atac, cererea de apel se depune la Judecătoria Petro?ani. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 25 ianuarie 2021.
Document: xxxx 25.01.2021

Ce înseamnă?
Cel mai recent răspuns: Duca Oana , Avocat 19:25, 25 Ianuarie 2021
Bună ziua, pe scurt:

1. A fost judecat fondul
2. I-a fost stabilita pedeapsa de 9 luni închisoare
3. I s-a amanat aplicarea pedepsei (ceea ce reprezinta ca este o solutie ce NU implică condamnarea, deci nu va avea cazier)
4. Are un termen de supraveghere de 2 ani
5. Va trebui sa respecte obligatiile aratate
6. Vor exista consecințe dacă nu le va respecta
7. Se poate ataca sentința cu apel.
Art. 9 din Legea privind cazierul judiciar
În ceea ce priveşte persoanele fizice, în cazierul judiciar se înscriu date privind:
a) pedepsele, măsurile de siguranţă şi educative, pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive;
b) renunţarea sau amânarea aplicării pedepsei, începerea, întreruperea şi încetarea executării pedepselor şi a măsurilor educative, suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, înlocuirea, eşalonarea şi achitarea amenzii penale;
c) amnistia, graţierea, prescripţia executării pedepsei, reabilitarea, caracterul politic al condamnării;
d) pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente;
e) hotărârile definitive care impun rectificări în cazierul judiciar;
f) extrădarea.

Duca Oana a scris:

În ceea ce priveşte persoanele fizice, în cazierul judiciar se înscriu date privind:
a) pedepsele, măsurile de siguranţă şi educative, pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive;
b) renunţarea sau amânarea aplicării pedepsei, începerea, întreruperea şi încetarea executării pedepselor şi a măsurilor educative, suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, înlocuirea, eşalonarea şi achitarea amenzii penale;
c) amnistia, graţierea, prescripţia executării pedepsei, reabilitarea, caracterul politic al condamnării;
d) pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente;
f) extrădarea.

Numai întrebarea, îmi primesc permisul înapoi?

Duca Oana a scris:

f) extrădarea.

Pai și înseamnă că o să meargă 9 luni la inchisoare?
Nu.
Aceasta pedeapsa este amânată pe termenul de supraveghere de 2 ani.
Cu mențiunea ca încă nu este definitiva și soluția se poate dacă se exercita de parchet calea de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, am o trebare.. in cat timp voi avea cazierul curat daca ... Cristiansas Cristiansas Buna, am o trebare.. In cat timp voi avea cazierul curat daca am primit setinta de mai jos ? Ora estimata: 9:00 Complet: Complet nr.1 Tip solutie: ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă un spor de o treime Am doua dosare penale pentru conducere fără permis art 335 si la ultimul am luat pedeapsa cea mai grea si un spor de o o treime deci? Deci acum cand imi ... (vezi toată discuția)
Explicație sentință penală violyd violyd buna ziua va rog sa-mi transmiteti daca in urma acestei sentine mi se va restitui permisul de conducere am avut dosar pentru conducere sub influenta ... (vezi toată discuția)