avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate laura2015

Activitate laura2015

Buna ziua! Eu sunt intr-o situatie asemanatoare cu cea prezentata anterior. Eu, sotul si copilul (10 ani) locuim legal in Spania. Copilul a trecut in clasa a VI-a. De sarbatorile de iarna vreau sa ma duc cu copilul in Romania si e posibil ca sotul sa nu poata merge, din cauza serviciului. Conform celor scrise mai sus, pot prezenta autoritatilor, la iesirea din Romania, acea dovada de la Ministerul Educatiei Spaniol ca fiul meu frecventeaza cursurile scolii spaniole.
Intrebarea este: de ce trebuie acea hartie vizata de Ministerul Educatiei Roman, atat timp cat copilul nu este si nu a fost vreodata inscris la o scoala romaneasca?
Si inca o intrebare: de ce doar Romania detine aceasta lege pentru minori? In restul tarilor europene, copilul nu are nevoie de acceptul celui de-al doilea parinte, atat timp cat calatoreste cu unul din ei, in U.E.
De ce e nevoie ca un document sa fie apostilat, atat timp cat suntem in U.E.? Intreb, deoarece autoritatile spaniole, la convalidarea studiilor mele, mi-au spus ca nu e nevoie, atat timp cat Romania face parte din U.E.