avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Activitate HenryHayes

Activitate HenryHayes

Poate sa ma ajute cineva cu un raspuns legal in aceasta privinta, va rog?
Dupa care sa pot porni un demers in acest sens.
Bloc A: membru ales - locatar din blocul B
Bloc B: membru ales - locatar din blocul B
Bloc C: membru ales - locatar din blocul B
Bloc D: membru ales - locatar din blocul D
Bloc E: membru ales - locatar din blocul D
Bloc F: membru ales - locatar din blocul D
Bloc G: membru ales - locatar din blocul A
Bloc H: membru ales - locatar din blocul A

Bloc A: vandut 75% (25% inca la vanzatorul unic)
Bloc B: vandut 75% (25% inca la vanzatorul unic)
Bloc C: vandut 20% (80% inca la vanzatorul unic)
Bloc D: vandut 20% (80% inca la vanzatorul unic)
Bloc E: vandut 0% (100% inca la dezvoltatorul unic)
Bloc F: vandut 0% (100% inca la dezvoltatorul unic)
Bloc G: vandut 0% (100% inca la dezvoltatorul unic)
Bloc H: vandut 0% (100% inca la dezvoltatorul unic)

Datorita nebuloasei create in adunarile generale, datorita masei comune de vot, se voteaza haotic, la o prima strigare, astfel, locatari din blocul A ajung sa fie reprezentanti ai blocului H, locatari din B sa fie A,B,C.

Situatia este intretinuta si de vointa inca a majoritatii, care este inca a apartamentelor nevandute, ajungandu-se in situatia de mai sus.

Avand in vedere ca blocurile A si B, sunt locuite in proportie de 75%, dorim, locatarii din aceste blocuri, sa desemenam urmatoarele:

Bloc A: membru ales - locatar din blocul A
Bloc B: membru ales - locatar din blocul B

Locatarul 1 din blocul B este ruda cu dezvoltatorul
Locatarul 2 din blocul B este ruda cu dezvoltatorul.
In adunarea generala dezvoltatorul voteaza (cu majoritatea de partea sa, a apartamentelor nevandute) ca Locatarul 1 din blocul B sa reprezinte blocul B, iar Locatarul 2 din blocul B sa fie reprezentantul blocului A, desi Locatarul 2 din Blocul B, nu are apartament in blocul A, dar se cunoaste cu dezvoltatorul si urmareste anumite interese.

Daca ajungem iar in adunarea generala la votul haotic prezentat mai sus, ajungem in aceasi situatie. De unde nevoie de invocare a Art. 25 (3). Avem voie sa intocmim acest tabel nominal, in concordanta cu acest articol de lege, pentru a desemna in prealabil reprezentatii in cele doua blocuri, A si B, fara a fi influentati de reprezentatii celorlalte blocuri, sau doleanta dezvoltatorului care inca detine majoritatea in desemnarea membriilor (care momentan sunt alesi pe "cumetrii" nu si pe locatia in sine a aparamentului). Este legala sau nu constituirea acestui tabel nominal in desemnarea membrilor CEX, prealabil adunarii generale, avand in vedere dorinta unica a majoritatii proprietarilor dintr-un bloc?
Sunt interesat de un raspuns legal, posibilitatea/imposibilitatea de a contesta in instanta nesocotirea unui astfel de act, sau invers, socotirea lui. Sunt interesat, intrucat, indiferent care ar fi abordadea, pe oricare dintre articole, un proces tot trebuie inceput, in cazul de fata, nu vad alte solutii.
Buna ziua,

Asociatia de locatari din care fac parte are o componenta de 500 de membrii cu proprietati individuale, insumand un total de 8 blocuri.

Deoarece fiecare bloc are opinii diferinte, dar in sine asociatia nu poate fi separata per bloc datorita vointei majoritatii proprietarilor, fiecare bloc incearca sa isi desemneze un membru in comitetul executiv, pe baza de tabel nominal, pe baza unui articol de lege:

LEGEA nr. 230/2007 Art. 25 (3): In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal.

Intrebarea mea este, se poate intocmi acest tabel nominal cu inaintarea propunerii unui membru stabilit de majoritatea proprietarilor din acel bloc pentru a fi reprezentati, sau trebuie asteptat votul adunarii generale?

Conform LEGII nr. 230/2007 Art. 27 (a): Adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii: alege si revoca din functie presedintele, membrii comitetului executiv si cenzorul sau membrii comisiei de cenzori a asociatiei de proprietari;

In acest cel de-al doilea caz, proprietarii din cele 7 blocuri ramase pot propune un alt membru, altul decat cel din blocul 8, ceea ce nu ar fi conform cu vointa proprietarilor.

Este infailibila invocarea Art. 27 (a) pentru a desemna un membru al comitelului prin tabel nominal, prealabil adunarii generale avand in vedere situatia critica prezentata mai sus?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Dauna accident auto
Am inteles. Deci nu exista un precedent.
Ma las pagubas, ce sa fac... o sa dau mai mult pe procese decat pe reparatie.
Buna ziua,

In seara zilei de 29.03.2015, mi-a sarit un caine maidanez (cat un urs) in fata masinii.
In urma impactului cainele nu a murit, ci pur si simplu s-a ridicat si a luat-o la fuga. In schimb, masina mea are dauna de 2.000E.
Am fost la politie, am declarat "accidentul", mi s-a facut deviz de reparatie.

Nu am asigurare casco la masina, iar botul acesteia este mai mult decat sifonat, si ar insemna ca eu sa platesc toata reparatia. Ce pot face in aceasta situatie, exista vre-un temei legal de actiona primaria de sector in judecata din cauza acestor maidanezi "bine crescuti" care formeaza adevarate haite, in special in zona lacului Vacaresti din Bucuresti si care sar in fata masinilor din motive numai de ei stiute?

Cum mi-as putea recupera paguba?

Va multumesc anticipat,
Henry
Buna seara,

Detin un teren in zona montana (pasune/faneata), teren de care nici nu mai stiam.
Am fost instiintat saptamana aceasta ca acolo exista o stana destul de maricica, al carui reprezentant revendica respectiva bucata de pamant, pe motiv ca stana exista acolo de mai bine de 10 ani si ca ar fi o lege in acest sens care i-ar da castig de cauza.

Ce as putea sa fac in conditiile date?

Va multumesc anticipat.
Buna seara,

Nu, nu am nici-un fel de datorie la acesta. Ba chiar mai mult, chiar el mai are sa imi inapoieze niste bani (datorii istorice).

Cererea de restituire unde trebuie facuta? Tot la parchet, sau la politie?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Buna ziua,

Am cumparat acum cateva luni un produs media (vorbesc de un televizor) de la un magazin din Bucuresti, iar ulterior l-am imprumutat unui prieten spre folosinta pana ca eu sa termin de aranjat apartamentul in care urma sa il folosesc.

Acum, acest "prieten" al meu, nu vrea sa imi inapoieze televizorul (in conditiile in care toate actele/facturile/garantia/contractul sunt facute pe numele meu).

Imi puteti spune, va rog, ce as putea face in continuare?
Este de ajuns sa ma adresez politiei, sau trebuie sa ma adresez unei instante?

Va multumesc anticipat.