avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate ada969

Activitate ada969

Discuție succesiune
Buna ziua. Am avut un mariaj frumos timp de 25 de ani. M-am stabilit in Anglia impreuna cu sotia acum 14 ani si am dubla cetatenie. In urma cu 6 ani mi-a murit sotia. Relatia cu socrii si in special cu socrul nu a fost deloc buna. Nu am facut succesiunea dupa sotie nici pana acum, trebuind sa fac succesiunea si in Romania si in Anglia, dar mai ales ca relatiile dintre mine si socru au fost tensionate. In timpul casniciei noastre am bagat foarte multi bani intr-o vila la Breaza care este pe numele sotiei mele in care acum locuieste soacra. Pe numele sotiei mai este un apartament in Constanta si unul in Bucuresti pe care le-au administrat socrii. Acum 3 luni a murit socrul. Nu am aflat de moartea lui decat dupa 2 luni atunci cand soacra in varsta de 83 de ani mi-a solicitat ajutor financiar. Este foarte interesant ca acum a aparut un nepot din partea socrului care este procuror si a luat din casa carduri, telefoane, acte si alte bunuri fara sa-l intereseze daca soacra are cu ce sa-si duca existent mai departe si probabil ca eu o sa o sustin financiar cate zile mai are. Momentan nu este inceputa nici succesiunea dupa sotia mea si nici dupa socru. As avea 2 intrebari : 1. La succesiunea dupa sotie, ce cota mi se cuvine mie si ce cota se cuvine soacrei in conditiile in care am bagat zeci de mii de lire in vila din Breaza si pot proba cu acte ? 2. La succesiunea dupa socru ce cota ii revine soacrei si ce cota nepotului procuror ( fiul sorei soacrei mele) ? Va multumesc