avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate deea_alberta

Activitate deea_alberta

Dupa cum am mentionat anterior, nu mai doresc sa continui activitatea si as dori sa stiu care ar fi posibilitatea de a iesi din sistem si de a-mi putea continua procedura de pensionare. Este demisia posibila in astfel de situatie si daca da, cum m-ar putea afecta, care ar fi consecintele? Va multumesc mult!
Buna seara!
Implinesc varsta standard de pensionare, respectiv 59 ani si 11 luni, pe 4 septembrie 2014, indeplinind toate conditiile legale de pensionare la limita de varsta.
Am depus cererea de pensionare catre Inspectoratul Scolar, care, invoca OUG 49/2014, conform careia, as fi obligata odata inceput anul scolar 2014-2015, sa-l finalizez.
Ministerul instiinteaza inspectoratele de existenta acestei ordonante in data de 28 august, iar acestea, scolile din teritoriu pe 29 august.
La data de1 sept. cand m-am prezentat la scoala sa-mi efectuez cele 3 zile de activitate (1-3 sept), nimeni nu m-a instiintat de existenta acestei ordonante.
In temeiul legii, am facut demersul catre Inspectorat, necunoscand modificarile aduse de Minister.
Intrucat scoala nu mi-a eliberat cartea de munca pe motiv ca Inspectoratul nu si-a dat acordul cu privirea la incetarea activitatii mele, nu am putut depune dosarul la Casa de Pensii pe 4 septembrie 2014.
Intrebarea este urmatoarea:
Care este modalitatea de pensionare daca eu nu doresc sub nicio forma, avand motive intemeiate, sa-mi continui activitatea?

Va multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor!