avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare profesori la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare profesori la limita de varsta

Buna seara!
Implinesc varsta standard de pensionare, respectiv 59 ani si 11 luni, pe 4 septembrie 2014, indeplinind toate conditiile legale de pensionare la limita de varsta.
Am depus cererea de pensionare catre Inspectoratul Scolar, care, invoca OUG 49/2014, conform careia, as fi obligata odata inceput anul scolar 2014-2015, sa-l finalizez.
Ministerul instiinteaza inspectoratele de existenta acestei ordonante in data de 28 august, iar acestea, scolile din teritoriu pe 29 august.
La data de1 sept. cand m-am prezentat la scoala sa-mi efectuez cele 3 zile de activitate (1-3 sept), nimeni nu m-a instiintat de existenta acestei ordonante.
In temeiul legii, am facut demersul catre Inspectorat, necunoscand modificarile aduse de Minister.
Intrucat scoala nu mi-a eliberat cartea de munca pe motiv ca Inspectoratul nu si-a dat acordul cu privirea la incetarea activitatii mele, nu am putut depune dosarul la Casa de Pensii pe 4 septembrie 2014.
Intrebarea este urmatoarea:
Care este modalitatea de pensionare daca eu nu doresc sub nicio forma, avand motive intemeiate, sa-mi continui activitatea?

Va multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor!

Cel mai recent răspuns: deea_alberta , utilizator 16:45, 6 Septembrie 2014
Eu cred ca singura solutie este sa asteptati incheierea anului scolar.
~ Conținut șters la cerere ~
Dupa cum am mentionat anterior, nu mai doresc sa continui activitatea si as dori sa stiu care ar fi posibilitatea de a iesi din sistem si de a-mi putea continua procedura de pensionare. Este demisia posibila in astfel de situatie si daca da, cum m-ar putea afecta, care ar fi consecintele? Va multumesc mult!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare cadru didactic la limita de varsta 2014 andreeamoto andreeamoto Buna seara! Sunt cadru didactic si am implinit varsta standard de pensionare, respectiv 59 ani si 11 luni, pe 4 septembrie 2014, indeplinind toate conditiile ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata suzi52 suzi52 M-am nascut la 28 martie 1952, sunt invatatoare, am 37 ani vechime la catedra. Doresc sa stiu daca ma pot pensiona cu data de 1 sept 2010 fara a pierde din ... (vezi toată discuția)
Dosar de pensionare Tetra Tetra Numele meu este Mihaila Nelu, nascut la data de 20 mai 1948 si pana pe data de 23 iunie am fost profesor la Colegiul ”Vasile Lovinescu” Falticeni, ... (vezi toată discuția)